Kumpası bozmak boynumuzun borcu

Kumpası bozmak boynumuzun borcu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, “milletvekili transferi” tartışmalarıyla ilgili olarak İYİ Parti ve Ekrem İmamoğlu örneklerini verdi....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, “milletvekili transferi” tartışmalarıyla ilgili olarak İYİ Parti ve Ekrem İmamoğlu örneklerini verdi. Kılıçdaroğlu, “Onlar erken seçim desin ya da demesin. Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanmasını nasıl yaptılar. YSK’da kumpas kurdular. Şimdi Ali Babacan ve Davutoğlu için de kumpas kuruyorlar. Bu kumpası bozmak benim boynumun borcudur. Seçim barajını kim getirdi? Darbeciler. Madem darbeye karşısın neden bu anayasayı değiştirmiyorsun” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden eski Tümgeneral Mehmet Dişli’ye ilişkin yaptığı açıklamalarla ilgili, “Bu işin başında olan karar veren kim. Ben değilim, Başbakan da değil. Cumhurbaşkanıdır. MİT Başkanı ve Dönemin Genelkurmay Başkanı neden araştırma komisyonuna gelip neden konuşmadı. Erdoğan neden bunlara izin vermedi? Bütün ayrıntılar zamanla ortaya çıkacaktır” dedi.
“İŞ BANKASI’NDAN GELİRİMİZ YOK”
Kılıçdaroğlu İş Bankası hisseleriyle ilgili devam eden tartışmalara ilişkin de konuştu. İş Bankası hisselerini sadece temsil ettiklerini, oradan bir gelirin olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Atatürk’ün bir mirası var. Biz bu vasiyetin gereğini yerine getiriyoruz. İş Bankası’nın iç işlerine hiç karışmayız. 4 arkadaşımız görevli atanıyor onlara. Onlara da iç işlerine karışmamalarını söylüyoruz” dedi.
“PROVOKASYON”
Erdoğan’ın gideceğini gördüğü için CHP’yi hedef aldığını belirten Kılıçdaroğlu, CHP’li isimlerin tutulmasıyla ilgili olarak, “Bu kesinlikle provokasyon” dedi.
“ERKEN SEÇİME ERDOĞAN VE BAHÇELİ KARAR VERİR”
Erken seçime Erdoğan ve Bahçeli’nin karar vereceğini, Meclis’in AK Parti ve MHP vesayeti altında olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, Erken seçime Erdoğan karar verir. Sayın Bahçeli de “Ben bunlardan bıktım, ekonominin hali ortada” der erken seçim ister” ifadelerini kullandı.
AKŞENER’E ZİYARET
Öte yandan Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’yla birlikte İstanbul’da Tarihi Yarımada turuna çıktı.