Kur dediğin bugün artar yarın düşer

Kur dediğin bugün artar yarın düşer
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, “Kur ve fiyat artışı olumsuzluklarını dikkatle izliyoruz. Kurla ilgili beklentinin rakamın seviyesi değil istikrarının sağlanması noktasında...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, “Kur ve fiyat artışı olumsuzluklarını dikkatle izliyoruz. Kurla ilgili beklentinin rakamın seviyesi değil istikrarının sağlanması noktasında olduğunun farkındayız. Kur dediğin bugün artar, yarın düşer. Enflasyon dediğin bugün artar, yarın düşer” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan noktalar şöyle:

· Faizleri artırarak paradan para kazananları sevindirmek yerine faizi düşürerek yatırımı ve üretimi kolaylaştırıyoruz. Zira faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir melanettir.

· Çıksın birisi ‘Siz faizi düşürerek, üretimi ve istihdamı artırarak yanlış yapıyorsunuz’ desin. Yine çıksın birisi, ‘Yüksek faiz ve düşük kur istihdamı artırır, siz yanlış yapıyorsunuz’ desin; diyemez. Çünkü doğrusu bizim yaptığımızdır.

· Almanya’dan İspanya’ya, Belçika’dan İtalya ve Fransa’ya kadar tüm Avrupa ülkelerinde geçen yıl sıfır veya eksi olan enflasyon bu yıl yüzde 4’leri yüzde 5’leri hatta yüzde 6’ları geride bıraktı.

· Amerika’dan Japonya’ya kadar pek çok yerde kendi ekonomik dengelerine göre fevkalade yüksek enflasyon gerçeği vardır.

· Türkiye gibi tarihi olarak yüksek enflasyona şerbetli bir ülkede yüzde 20 düzeyi kısa sürede çözülebilir bir sorunu ifade ediyor. Buna karşılık Avrupa’da ve diğer gelişmiş ülkelerde yüzde 4’ler yüzde 5’ler hele hele üretici fiyatlarındaki yüzde 20’ler, yüzde 30’lar büyük bir felaketin işaretidir.

‘BU ÜLKEYİ STOKÇULARA MEZAR EDECEĞİZ’

· Biz bu mücadeleyi verirken yüksek kurdan döviz alıp daha da yükselmesini bekleyenlerin, etiketlerine fahiş fiyatlar koyup haksız kazanç peşinde koşanların, malını 2 kat, 3 kat fazlasına satmaya çalışanların sonu açık konuşuyorum hüsran olacaktır.

· Şunu çok açık ve net ifade ediyorum. Stokçulara bu ülkeyi biz mezar edeceğiz. Stokçuluk bizim dinimizde haramdır. Bunu yapamazsınız. Yapanlar varsa bunun bedelini ödeyecekler. Osmanlı bunun bedelini çok ağır ödetti. Biz de ödeteceğiz.