Kural tanımaz Başbakan

Kural tanımaz Başbakan
BBC’nin haberine göre, Boris Johnson siyaset oyununun kurallarını o kadar sık bozdu ki gerçekten siyasi hayatının bitmiş olduğuna inanmak zor. Kariyeri yerçekimine meydan okur nitelikte inişler ve çıkışlarla doluydu. Bir gün...

BBC’nin haberine göre, Boris Johnson siyaset oyununun kurallarını o kadar sık bozdu ki gerçekten siyasi hayatının bitmiş olduğuna inanmak zor. Kariyeri yerçekimine meydan okur nitelikte inişler ve çıkışlarla doluydu. Bir gün ülkenin en sevdiği siyasi isim oluyor, ertesi gün yalan söylediği haberleri manşetlere taşınıyordu. Ancak hiçbir şey Johnson’ın koltuğunu “parti skandalı” kadar sallamadı. Sonunu getiren ise parti içindeki taciz skandalına göz yumduğu iddiaları oldu.

Başbakanlık konutunda verilen partilere katılması ya da bunlara göz yumması, başbakanlık makamına layık olmadığı suçlamalarına yol açtı.

ERDOĞAN’A HAKARET İÇİN ŞİİR YAZDI
Boris Johnson, başka bir siyasetçi yapsa kariyerini bitirecek olan tüm kırdığı potlar ve yaptığı gaflardan paçayı kurtarmayı başardı. Örneğin, 2016’da Spectator dergisinin açtığı “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerikli şiir yarışmasına” kendi yazdığı bir şiiri yolladı ve yarışmanın galibi olarak açıklandı. Bundan kısa süre sonra Dışişleri Bakanı olduğunda kendisini ilk tebrik eden liderler arasında Erdoğan da bulunuyordu.