Kur’an kursunda cinsel istismar ve işkence davası: Bazı çocuklar ifade değiştirdi

Kur’an kursunda cinsel istismar ve işkence davası: Bazı çocuklar ifade değiştirdi
Erzurum Palandöken ilçesinde bulunan Diyanete bağlı Hacı Bahattin Evgi Kur’an Kursu’nda kalan yaşları 10 ila 12 arasında değişen 14 çocuğa cinsel istismarda bulunan belletmen Hakan A., tutuklanmıştı. Daha sonra çocukların...

Erzurum Palandöken ilçesinde bulunan Diyanete bağlı Hacı Bahattin Evgi Kur’an Kursu’nda kalan yaşları 10 ila 12 arasında değişen 14 çocuğa cinsel istismarda bulunan belletmen Hakan A., tutuklanmıştı. Daha sonra çocukların burada işkenceye de maruz kaldıklarını anlatmaları üzerine belletmenin yanı sıra Yurt Müdürü Nuhi K. ile temizlik görevlisi Uğur G.’nin de tutuklanmasına karar verilmişti. Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci duruşması görülen davada, mağdur çocukların avukatları duruşmanın kapalı olmasını talep etti.

BAZI ÇOCUKLAR İLK İFADELERİNİ DEĞİŞTİRDİ
Avukatlar, soruşturma aşamasında kendisine ve arkadaşlarına atılan dayak iddialarını anlatan çocuklardan birisinin ifadesini değiştirdiğini söyledi. Mağdur çocuğun, “Benim yüzümden ailelerinin dağılmasına gerek yok, arkadaşlarım iftira attılar” dediği belirtildi. Yine mağdur bir çocuğun önceden çok ağır şekilde dövüldüğünü, diğer arkadaşlarının da boğazlarının sıkıldığını anlatmasına rağmen dün verdiği ifadesinde belletmen Hakan A. için ‘Hiçbir şey yapmadı’ dediği aktarıldı. Çocuğun, “Şikayetçi aileler bana ‘hocaları tutuklatalım’ dediği için ben öyle söyledim” diye konuştuğu belirtildi. Çelişkiyi fark eden mahkeme başkanının çocuğa neden ifadesini değiştirdiğini, birilerinin mi kendisini yönlendirdiğini sorması üzerine çocuğun “Kimse bana bir şey söylememi istemedi” dediği aktarıldı.

“AİLELERE BASKI YAPILDIĞI İÇİN İFADELER DEĞİŞTİRİLİYOR”
Davaya müdahil olan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin duruşmada bulunan avukatları, Kuran kursu müdürü ve belletmenin çevresi tarafından aileler ve çocuklar üzerinde baskı yapıldığı için ifadelerin değiştirildiğini söyledi.