‘Kuran kursunda çocuklara tecavüz’ haberini yapan yayın kuruluşlarına para cezası

‘Kuran kursunda çocuklara tecavüz’ haberini yapan yayın kuruluşlarına para cezası
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, kurulun Erzurum’daki Kur’an kursunda “çocuklara tecavüz davasını” haberleştiren Halk TV, KRT ve TELE 1’e yayın reklam gelirinin yüzde 2’si oranında para cezası...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, kurulun Erzurum’daki Kur’an kursunda “çocuklara tecavüz davasını” haberleştiren Halk TV, KRT ve TELE 1’e yayın reklam gelirinin yüzde 2’si oranında para cezası verdiğini duyurdu. Taşcı, kararın Diyanet İşleri Başkanlığı’nın şikayeti üzerine oyçokluğuyla alındığını belirtti.

Erzurum Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda, yedi çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili haberler kamuoyuna yansımıştı. Konuya ilişkin yapılan haberlerde cinsel istismarın Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı kurumdaki görevliler tarafından gerçekleştirildiğinin tespit edildiği belirtilmişti.

Taşcı yaptığı açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın RTÜK’e verdiği şikayet dilekçesine göre, Kuran kursunda yedi çocuğun uğradığı cinsel istismardan değil de haberlerin veriliş biçiminden ‘incinmiş’ Diyanet İşleri Başkanlığı” diyerek duruma tepki gösterdi. RTÜK’ün Halk TV, KRT ve TELE 1’ ceza verilmesi kararını oyçokluğu ile aldığı belirtildi.