Kur’an yakana İngiltere’ye giriş izni yok

Kur’an yakana İngiltere’ye giriş izni yok
Birçok Kur’an yakma olayının arkasındaki isim olan ve aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Danimarka-İsveç vatandaşı Rasmus Paludan’ın benzer bir eylem için İngiltere’ye girmesi yasaklandı.BBC Türkçe’nin haberine göre,...

Birçok Kur’an yakma olayının arkasındaki isim olan ve aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Danimarka-İsveç vatandaşı Rasmus Paludan’ın benzer bir eylem için İngiltere’ye girmesi yasaklandı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Paludan kuzeyindeki Wakefield kentinde Kuran yakma eylemi yapmak istediğini duyurmuştu.

Geçen Şubat ayında İngiltere’nin kuzeyindeki bu kentte bir okulda, Kuran’a zarar verdikleri için dört öğrenci okuldan uzaklaştırılmıştı.

Pazar günü Twitter’dan bir video yayınlayan Paludan, şehre gelerek, “demokratik olmayan güçlere karşı mücadele edeceğini” iddia etmişti. Aşırı sağcı siyasetçi, Ramazan ayının başlaması ile aynı gün Kur’an yakma eylemi yapacağını duyurmuştu.

İngiltere’nin güvenlikten sorumlu kabine yetkilisi Tom Tugendhat, Paludan’ın ülkeye girişine izin verilmeyeceğini duyurdu.

2023 Ocak ayının sonunda Stockholm’deki Türk büyükelçiliği önünde Kuran yakmış, bu olay nedeniyle Türkiye, İsveç’in NATO üyeliğine ilişkin süreci askıya almıştı.