‘KURBAN BAYRAMI CİDDİ BİR EŞİK!’

‘KURBAN BAYRAMI CİDDİ  BİR EŞİK!’
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, ‘’Önümüz Kurban Bayramı ve vaka sayılarımız her ne kadar binin altına düşmüş olsa da 900’lü sayıların bir türlü altına düşemedik....

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, ‘’Önümüz Kurban Bayramı ve vaka sayılarımız her ne kadar binin altına düşmüş olsa da 900’lü sayıların bir türlü altına düşemedik. 900’lü sayılar da yine yüksek sayılar. İstediğimiz sayılar değil. Bizim sonbahar; grip mevsiminden önce daha düşük sayıları görmemiz lazım. Burada da Kurban Bayramı ciddi bir eşik. Kurban Bayramı’nda da Ramazan Bayramı’ndaki katı kurallar kadar olmasa da sevdiklerimizi, büyüklerimizi, kronik rahatsızlıkları olanları korumak adına yapmamız gereken yine ziyaretlerden kaçınmak. Mesafeyi ne kadar çok korursak, maskeyi ne kadar çok kullanırsak sayıların da bayram sonunda o kadar azalmasını sağlarız. Özellikle büyük çaplı bayram yemeklerinden, arife günü ve bayramın birinci günü kabristanlarda oluşacak kalabalıklardan kaçınmamız lazım” diye konuştu.
“Eylül’de Birinci Dalganın Artçıları Gelebilir”
Doç. Dr. Kayıpmaz, birinci dalganın şu anda dünyada bitmediğini de ifade ederek, “Dünyanın hiçbir ülkesi şu anda bu hastalıktan tamamen arınmış değil. Birinci dalga tamamlanmadan, ikinci dalgadan söz etmek mümkün değil. Biz birinci dalganın artçı dalgalarını yaşıyoruz. Nasıl vaka sayılarımız daha düşüktü ve biz tekrardan bin 500’lü rakamlara çıkıp şu anda tekrar bir iniş yaşadıysak birinci dalganın artçı dalgaları işte bu şekilde geliyor. Eylül ayında da birinci dalganın yine bu artçı dalgaları gelebilir’’ diyor.

ŞANLIURFA’DA 307 EV KARANTİNAYA ALINDI!

Şanlıurfa’da koronavirüs nedeniyle 307 ev karantinaya alınırken, 137 evdeki karantina uygulamasına ise son verildi. Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu koronavirüs salgını nedeniyle yeni karantina uygulamaları başlattı. Yeni kararda, Birecik ilçesinde 17, Bozova ilçesinde 2, Ceylanpınar ilçesinde 1, Eyyübiye ilçesinde 37, Halfeti ilçesinde 1, Haliliye ilçesinde 89, Hilvan ilçesinde 5, Karaköprü ilçesinde 126, Siverek ilçesinde 9, Suruç ilçesinde 6 ve Viranşehir ilçesinde 14 olmak üzere toplam 307 farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.