Kürekle köpeği öldüren iki sanık tahliye edildi

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 3, 2023 / 11:15

Konya’da görevli oldukları barınakta bir köpeği eziyet ederek öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan 2 sanık tahliye edildi. Duruşma 20 Ocak’a ertelendi.

Mahkeme heyeti, köpeğe vurarak öldüren ve haklarında 6’şar yıla kadar hapis cezası istenen sağlık teknisyeni Murat B. ile hayvanı sürükleyerek götüren Sefa Ç.’nintahliyesine karar verdi.

Duruşmada söz verilen sanık Murat B, köpeğin kendisine saldırdığını, olaydan önce de başka kişileri ısırdığını öne sürdü.

Sanık Murat B, kürekle köpeğin kendisine saldırmasını önlemeye çalıştığını ileri sürerek, “Kafasına vurmak istemedim. Ertesi gün köpeği gördüm, yaşıyordu. Olaydan sonra belimdeki rahatsızlık nedeniyle 3-4 gün rapor aldım. Hayvanları seviyorum. Keşke köpek beni ısırsaydı da böyle bir olay yaşanmasaydı.” savunmasını yaptı.

Diğer sanık Sefa Ç. ise barınaktaki görevine 14 Eylül’de hayvan bakım elemanı olarak başladığını anlattı.

Sefa Ç, olay günü kafesteki köpekleri aşılayıp, tekrar kafeslere koyduğunu, köpeğin kafesten çıktıktan sonra Murat B’ye saldırdığını ileri sürdü.

İddianamede, sanıkların “Ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme” suçundan 6’şar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top