Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

KURŞUNLANAN FUTBOL

Önceki günlerde TFF binasına saldırı düzenlendi. Saldırdan kısa bir süre sonra failler yakalandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte kamera karşısına geçerek olay yerini gezdiğini, çok profesyonel bir saldırı gibi gözükse de yakalananların yüksek promilde sarhoş olduklarını belirterek, konu ile ilgili derin bir soruşturma yürütüleceğini ve kamuoyunun da bu konuda bilgilendirileceğini açıkladı.

Zanlı da ilk ifadesinde “rastgele ateş ettiğini TFF binasını hedef almadığını” belirtti.

Zanlılar serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan zanlılardan birinin 18 ayrı suç kaydı vardı!

Çok kısa bir süre sonra da Galatasaray Adası kurşunlandı.

Zanlılar hâlâ bulunamadı.

Gerçi alkollü olduklarını ve Galatasaray Adası’nı hedef almadıklarını belirterek serbest kalmaları mümkün olduğu için yakalanmalarının da pek bir önemi yok gibi!

Bence buraya kadar pek sıkıntı yok!

Ülkenin güvenliğini ve aydınlık geleceğini karartan, köklü kurumlarını ve yönetim şekillerini tehdit eden herhangi bir unsur yok!

Maazallah imam hatiplilere hakaret edilseydi ne olacaktı?

Asıl tehlike orada!

O durumda büyük sıkıntılar yaşanabilir, ülkenin ve kurumların işleyişi aksayabilirdi!

Kısa zaman önce Gülşen’i gözaltına alıp büyük bir tehlikeyi savurmuştuk!

Enteresan bir ülke olduk!

Suç oranının gittikçe yükseldiği, bireysel silahlanmanın arttığı, mafya ilişkileri olduğu bilinen ve ilişkileri bozulduğu için yurt dışında bulunanların her gün yeni bir hukuksuzluğu ifşa ettiği, yine ismi mafya ilişkileri ile anılan bazı isimlerin tahliye edilerek serbest dolaştığı hatta siyasi parti liderleriyle samimi görüntüler vermekten çekinmedileri enteresan bir süreç yaşıyoruz.

Mafya ve suç dizilerinin arttığı, gençlerin silaha, güce ve kanunsuzluklara özendiği enteresan bir süreç!

Gerçi orada da insanın içerisine su serpen önemli bir gelişme var!

RTÜK, Kemal Sunal’ın “eşşeoğlueşşek” repliğini sansürleyerek toplum ahlakının bozulmasını ve gençliğin kötü yola düşmesini engelliyor!

Hatta “Zübük” filmi bile bir televizyon kanalı tarafından satın alınıp yayınlanmayarak olası bir ahlaki çöküş engellenmiş oluyor!

Böyle enteresan bir ortamda futbol konuşmaya çalışıyoruz!

Öyle enteresan bir ortam var ki, TFF yönetimi tamamen değişiyor yani futbolu yöneten aktörlerin tamamı değişiyor ama lige şaibe katan, skorlara etki eden, hatta şampiyonu belirleyen hiçbir hakem görevden alınamıyor!

6 saniye kuralını Türkiye’de sadece Galatasaray’a uygulayan Alper Ulusoy, VAR hakemi olarak Galatasaray maçlarına üst üste atanıyor. Mutlak hatalı VAR yönetimlerine rağmen kritik maçlara atanıyor!

Mete Kalkavan (2,06) ile en çok puan kazandırdığı BJK maçına, Ali Palabıyık (1,88) ile en çok puan kazandırdığı FB maçına, Yaşar Kemal Uğurlu ise 4 büyükler arasında (1,47) ile en az puan kazandırdığı Galatasaray maçına atanıyor!

Yetmiyor, hakemler maçlarda yaşattığı skandallara hiç çekinmeden tüm Türkiye’nin gözü önünde aynen devam ediyor ve biz de hiçbir şey yokmuş, tüm şartlar elverişliymiş gibi futbol yorumlamaya çalışıyoruz.

Galatasaray, Yaşar Kemal Uğurlu’ya rağmen 10 kişi oynadığı karşılaşmayı kazandı ancak futbolun bu şekilde yönetilmesi (imam hatiplilere hakaret kadar olmasa da) geleceğimiz ve gençliğimiz adına büyük bir tehlike arz ediyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi