Kürsüye çıkmadı alkış bekledi

Kürsüye çıkmadı alkış bekledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'in 27'nci Dönem 6'ncı Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla yaptığı konuşmada yeni anayasa mesajı verdi.TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap eden Erdoğan, "İçimizde ukde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'in 27'nci Dönem 6'ncı Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla yaptığı konuşmada yeni anayasa mesajı verdi.

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap eden Erdoğan, "İçimizde ukde kalan bir diğer mesele de ülkemizi yeni, sivil, demokratik yöntemlerle inşa edilmiş, kapsayıcı, sade ve vizyoner bir anayasaya kavuşturmak. Yeni anayasa konusunda 2013 ve 2021 yıllarında yaptığımız samimi çağrılar maalesef ülkemizi böyle bir kazanımla buluşturmaya yetmedi. İlk çalışma, Meclis'teki ortak komisyonda tıkandı. İkinci çağrımıza da somut hiçbir yanıt alamadık" dedi.

Erdoğan, "Yeni dönem Meclisimizin, Türkiye'yi hakkı olan yeni anayasayla buluşturarak, darbe dönemlerinin son izini de sileceğine inanıyorum" diye ekledi.

Cumhurbaşkanı yeni ekonomi programını şu sözlerle savundu:

“Türkiye ekonomi modeline ilişkin yaklaşımlarımızı dün İstanbul'da bir grup yabancı iktisatçıyla da değerlendirme imkanı buldum. Bizim uyguladığımız ekonomi politikası kesinlikle akıntıya kürek çekme gibi akıl dışı bir amaca dayanmıyor. Tam tersine, biz ekonomik araçlar üzerinden ülkemize diz çöktürmek gayesiyle bugüne kadar ne kadar iyi doğru hep telkin edilmişi iktisat politikalarına da aykırı şekilde maruz kaldığımız sinsi oyunları bozmak için kendi modelimizi geliştirdik. Daha önemlidir bu modelin hem iktisat ilminde yeri vardır hem dünyada örnekleri mevcuttur hem de ülkemiz gerçekleriyle en üst düzeyde uyumludur. Dolayısıyla kendimize neresinden bakarsanız bakın ülkemize eşsiz kazançlar sağlayacak bir yol seçtik.”

ALKIŞI BEKLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’na MHP’li TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın eşliğinde geldi. Kurulda bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Erdoğan konuşması için kürsüye çıktığında AK Parti ve MHP milletvekilleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ayakta alkışladı, Erdoğan kürsüye çıkmak için alkışların bitmesini bekledi. İYİ Parti ayakta karşılayıp alkışlamazken, CHP ve HDP ise ayağa kalkmadı.