‘Kürt sorununu çözmeyen hiçbir iktidar başarılı olamaz’

‘Kürt sorununu çözmeyen hiçbir iktidar başarılı olamaz’
Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDP’nin Büyük Konferansı’nda açıklamalarda bulundu.İki eş genel başkanın açıklamalarından öne çıkar şöyle:PERVİN BULDAN“Kürt sorunu çözülmeden barış ve demokrasinin gelmeyeceğini...

Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDP’nin Büyük Konferansı’nda açıklamalarda bulundu.

İki eş genel başkanın açıklamalarından öne çıkar şöyle:

PERVİN BULDAN
“Kürt sorunu çözülmeden barış ve demokrasinin gelmeyeceğini herkesin bilmesi gerek. Türkiye’de değişim isteyen herkesi vakit kaybetmeden Kürt sorununda çözüm önerilerini sunmaya, demokratik anayasa ve inanç temelli hakları tanımaya davet ediyorum.

HDP olarak, ekonomik krizin faturasını emekçilere ve yoksul halka çıkartan ve bunun üzerini örtmek için savaş ve suç ekonomisi düzenini yaratan bu çürümüş iktidarın değişmesi için mücadele eden herkesi birlikte yol yürümeye davet ediyoruz.”

MİTHAT SANCAR
“HDP bir tabela, bir bina gibi düşünüyorlar. Biz kararımızı çoktan verdik, sonuna kadar yürüyeceğiz. HDP’yi savunacağız, yaşatacağız ve büyüteceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Eski anlayışı farklı şekillerde sürdürme senaryolarına HDP’yi entegre edebileceğini düşünen kim varsa bu hesabını masadan kaldırsın. Bizim iki kötü arasında seçim yapma mecburiyetimiz yok. Bizim demokratik, özgür geleceği ve büyük barışı inşa edecek özgücümüz var.”