Kuş pislikleriyle kaplı tablo açık artırmada

Kuş pislikleriyle kaplı tablo açık artırmada
New York’ta bir barakada kuş pislikleriyle kaplı bir yağlı boya tablonun ender bir sanat eseri olduğu keşfedildi. Eserin, 17. yüzyıldan kalma ünlü ressam Anthony van Dyck tarafından yapıldığı belirtildi ve Sotheby’s, tablonun...

New York’ta bir barakada kuş pislikleriyle kaplı bir yağlı boya tablonun ender bir sanat eseri olduğu keşfedildi. Eserin, 17. yüzyıldan kalma ünlü ressam Anthony van Dyck tarafından yapıldığı belirtildi ve Sotheby’s, tablonun 2 ila 3 milyon dolar arasında satılmasını bekliyor.

Sakallı, yaşlı bir adamın çıplak bir şekilde bir taburede otururken tasvir edildiği tablonun, 1615-1618 yılları arasında yapıldığı tahmin ediliyor. Sanat koleksiyoncusu Albert B. Roberts, resmi 20. yüzyılın sonlarında New York, Kinderhook’ta bir çiftlik kulübesinde buldu. Ve Roberts, parçayı 600 dolara satın aldı.

Bir sanat tarihçisi olan Susan Barnes, tablonun Aziz Jerome ve Melek adlı eserinin taslağı olduğunu belirledi. Barnes, yaklaşık bir metre uzunluğundaki tablonun Van Dyck’in bu tür ölçekte hayatta kalan yalnızca iki çalışmasından biri olduğunu söyledi.