Kuşatmayı kaldırın!

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 20, 2020 / 06:50

Trabzonspor, sahasında Konyaspor ile oynadı. Normalde maçı yazmak lazım. Nesini yazalım? Atı alan Yoroz’u aştı. Şampiyon belli.
“İyi oynadık, şunu yaptık, bunu yaptık. Şöyle adam eksiltip şöyle gol attık. Hastalığımız aynı. İlk golü attık arkasından yedik” diye konuşulacak! Bir takım sahasında küme düşme hattındaki rakibine üç gol atıp da dört gol yer mi? 3-1 öne geçtiği maçı tutamaz mı? Hakemler teselli peşinde! Maçın orta hakemi Karaoğlan Sorloth’un pozisyonunda VAR’a gitse kararını geri alacak. VAR hakemleri “sakın gelme” der gibiydi! Karşılaşma 3-4 bitti. Orta oyunu izledik adeta!
Sezona bakmak lazım. Taraftarın gönlünde acının bıraktığı izlere bakmak lazım..
Bir sezon bitti.
Oysa neler hayal etmişti taraftarı. .
Onlara ne hayaller kurdurdular
“O sene bu sene” dediler..
Yetmedi..
“8. kuşatma” dediler..
Kenetlendi camia.
Toparlandı.
TS cluplarda forma bırakmadı taraftarı..
Rekor üstüne rekor kırdı.
Sonuç, hüsran oldu.
Ne kuşatma kaldı
Ne de “o sene bu sene!” Kandırıldı!

Sanatçı Volkan Konak’ın dediği gibi;

“Yaş akar gözüm sızlar
Ne kalur gerisine
Herkesun bir derdi var
Durur içerisinde.

İnandık (yönetime, futbolculara) doktorlara
Öyle böyle dediler
Ayrılık defterini
Elimize verdiler.”

Taraftarın işi şarkılarla teselliye kaldı.
“Üç kupa “ dediler, o da olursa tek kupa ile teselli edecekler. Trabzonspor taraftarının hakkını teslim etmek lazım. Seyircili maçlarda böyle kayıplar yaşanmadı.
Şimdi sorumluluk sahibi olanlar “önümüze bakmalıyız. İkincilik de başarı” diyecek. Hatta daha ileri gidip “sezon başı bize ikinciliği verseler, kim hayır derdi” gibi veciz bir söze imza atacaklar belki de.
Bu cümleler züğürt tesellisi olacak. Marka değeri olan takımı zor günler bekliyor. Borsada erime başladı. 20 milyon Euro’dan kapı açan Abdülkadir Ömür, kaleci Uğurcan Çakır önce pandemiyle yara aldılar. Yetmedi saha sonuçları takımı eritti. Sözleşmesi biten hangi oyuncu masaya oturur? Novak ve Sosa gün sayıyor gibi.
Son söz: Trabzonspor’u zor günler bekliyor.

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top