Kuyruklar dünya basınında

Kuyruklar dünya basınında
ABD merkezli finans ve haber gazetesi Wall Street Journal (WSJ), Türkiye ekonomisindeki son gelişmelerle ilgili bir yazı kaleme aldı. ‘Türkiye’nin ekonomik kargaşası çaresizlik yaratıyor ve enflasyonu yükseltiyor’ başlıklı...

ABD merkezli finans ve haber gazetesi Wall Street Journal (WSJ), Türkiye ekonomisindeki son gelişmelerle ilgili bir yazı kaleme aldı. ‘Türkiye’nin ekonomik kargaşası çaresizlik yaratıyor ve enflasyonu yükseltiyor’ başlıklı yazıda Türkiye’deki ekonomik çözülmenin yoksullaşma yarattığını vurguladı.

Yazıda, “Milyonlarca Türk’ü orta sınıf konumuna yükselten yirmi yıllık ekonomik patlama, insanların indirimli ekmek için sıraya girdiği, et tüketiminin azaldığı ve daha iyi bir yaşam için Avrupa’ya kaçtığı bir parasal krize dönüşüyor” denildi.

“DAHA DA YOKSULLAŞTIRDI”
Sözcü’nün haberine göre; Türk Lirası’nın bu yıl yüzde 45 değer kaybetmesinin Türkleri daha da yoksullaştırdığı hatırlatılan yazıda, yüksek enflasyonun ciddi bir soruna işaret ettiği belirtildi. WSJ’ye bilgi veren bankacılara ve eski yetkililere göre, bu kriz Türk finans kurumlarının on yıllardır karşılaştığı en ciddi sınav. Ayrıca krizin daha geniş bir finansal istikrarsızlığa dönüşebileceğine dair endişeler de bulunuyor.

“KARŞI ÇIKACAK KİMSE KALMADI”
Analizde mevcut krizin geçmiştekilerden farklı olduğu da belirtildi. Hükümette Erdoğan’ın yüksek enflasyona rağmen faiz oranlarını düşürme politikası da dahil olmak üzere alışılmadık politikalarına karşı çıkacak kimse kalmadığı belirtildi.