Kuzeni de aynı kaderi paylaştı

Kuzeni de aynı kaderi paylaştı
ABD'de Mayıs 2020'de Minnesota eyaletinde polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un hayatını kaybetmesinin ardından başlatılan Black Lives Matter hareketinin (Siyahların Hayatı Önemlidir) kurucu ortağı Patrisse Cullors'ın kuzeni...

ABD'de Mayıs 2020'de Minnesota eyaletinde polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un hayatını kaybetmesinin ardından başlatılan Black Lives Matter hareketinin (Siyahların Hayatı Önemlidir) kurucu ortağı Patrisse Cullors'ın kuzeni 31 yaşındaki Keenan Anderson, Los Angeles polisi tarafından elektrikli tabancayla defalarca şok uygulandıktan saatler sonra hayatını kaybetti.

Los Angeles Polis Departmanı (LAPD), 3 Ocak'taki müdahalenin vücut kamerası görüntülerini yayınladı. Memurlar onu yerde tutarken Anderson'ın yardım için yalvardığı görüldü. Bir noktada ise Anderson’un, "Beni George Floyd yapmaya çalışıyorlar!" dediği duyuldu.

Washington DC bölgesinde yaşayan ve Los Angeles'ı ziyaret eden Anderson'ın ölüm nedeni resmi olarak belirlenmedi. Görüntüler, bir haftadan kısa bir süre içinde üç ölüm skandalı ile yüz yüze gelen Los Angeles Polis Departmanı üzerindeki baskıyı artırıyor.