Kuzey Akım’da yeni sızıntı

Kuzey Akım’da yeni sızıntı
Rusya gazını Avrupa Birliği sınırlarına taşıyan boru hatlarındaki sızıntıların sayısı 4’e çıktı. Avrupa Birliği sızıntıların sabotaj nedeniyle yaşandığı şüphesini açıklıyor.BBC Türkçe’nin haberine göre,...

Rusya gazını Avrupa Birliği sınırlarına taşıyan boru hatlarındaki sızıntıların sayısı 4’e çıktı. Avrupa Birliği sızıntıların sabotaj nedeniyle yaşandığı şüphesini açıklıyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre, İsveç son sızıntının Kuzey Akım 2 boru hattında tespit edildiğini duyurdu. Danimarka da karasularından geçen boru hattında 2 farklı sızıntı olduğunu bildirdi.

Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarındaki ilk sızıntılar pazartesi ve salı günü ortaya çıkmıştı. Her iki boru hattı da şu anda çalışmıyor. Ancak her iki boru hattı da doğal gazla dolu.

Rusya Uluslararası İlişkiler Konseyi’nden Andrey Kortunov, BBC’ye, “Rusya’nın kendi malına zarar vermesi mantıklı değil. Rusya için Avrupalıların hayatını zorlaştıracak başka yollar da var. Altyapıya böyle zarar vermeden de gaz akışını kesebilirler” dedi.


NORVEÇ ORDUYU GÖREVE ÇAĞIRDI
Sızıntıların ardından, şu anda Avrupa’nın en büyük doğal gaz tedarikçisi haline gelen Norveç’in Başbakanı Jonas Gahr Stoere, ordunun doğal gaz ve petrol tesislerinde “daha görünür” olacağını söyledi ve “herhangi bir saldırının müttefiklerle ele alınacağını” belirtti.

Enerji Çalışmaları Enstitüsü’nden Mike Fulwood da, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Su altındaki bir boru hattında sızıntı nadir görülür. 18 saat içinde 3 sızıntıysa büyük bir tesadüf” dedi.