Kuzu koronadan vefat etti

Kuzu koronadan vefat etti
Koronavirüse yakalanan anayasa hukukçusu ve eski AK Parti İstanbul milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu yaşamını yitirdi. Üç dönem AK Parti’de milletvekilliği yapan 65 yaşındaki Burhan Kuzu yaklaşık iki haftadır Bağcılar Medipol...

Koronavirüse yakalanan anayasa hukukçusu ve eski AK Parti İstanbul milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu yaşamını yitirdi. Üç dönem AK Parti’de milletvekilliği yapan 65 yaşındaki Burhan Kuzu yaklaşık iki haftadır Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde tedavi görüyordu.
Hastaneden yapılan açıklamada, Kuzu’nun dün sabah saatlerinde vefat ettiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burhan Kuzu’nun ölümü sonrası başsağlığı mesajı yayımladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Burhan Kuzu’nun ölümü sonrası yaptığı açıklamada, “Salgın, bizi yakınlarımızdan, yeri doldurulamaz insanlardan ayırmaya devam ediyor” dedi.
Mesleki alanda yayımlanmış çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Kuzu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da üyelik ve yöneticilik yaptı. 2001’de AK Parti’nin kurucu üyesi olarak aktif siyasete başlayan Kuzu, partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanı’ydı. Kuzu; 22, 23 ve 24. Dönemlerde İstanbul Milletvekili seçildi ve bu dönemlerde Meclis Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı.

SÖYLEDİKLERİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Kuzu’nun yaklaşık 7 ay önce yaptığı korona paylaşımı yeniden gündem oldu. Kuzu, 23 Mart tarihinde yaptığı paylaşımda, “Ebola 1976’da 13 bin; Sars 2002’de 8 bin; Mers 2012’de 858; Domuz gribi 2009’da 8238 can aldı. Aslında yakalanan kişiler ile ölenlerin oranı Covid-19’dan daha fazla. Daha çabuk yayılıyor ama daha az öldürücü Peki neden dünya diken üstü? Sosyal medyanın abartısı dışında bir şey mi var?” demişti.