Lafarge’ın 8 eski üyesi yargılanacak

Lafarge’ın 8 eski üyesi yargılanacak
Fransa’da bir temyiz mahkemesi Lafarge’ın Suriye’de iç savaşın devam ettiği dönemde IŞİD ve diğer cihatçı gruplara ödeme yaptığı iddiasıyla “insanlığa karşı işlenen suçlara ortak olmak” suçlamasıyla yargılanmasına...

Fransa’da bir temyiz mahkemesi Lafarge’ın Suriye’de iç savaşın devam ettiği dönemde IŞİD ve diğer cihatçı gruplara ödeme yaptığı iddiasıyla “insanlığa karşı işlenen suçlara ortak olmak” suçlamasıyla yargılanmasına karar verdi.

BBC Türkçe’nin AFP’nin haberinden aktardığına göre, bugün İsviçreli yapı malzemeleri şirketi Holcim’in bir parçası olan Lafarge’ın, diğer Fransız firmalarının ülkeden çekilmesinden çok sonra, 2013 ve 2014 yıllarında Suriye’deki çimento fabrikasını çalışır durumda tutmak için terör örgütlerine 13 milyon euro ödediği iddia ediliyor.

Şirket, hakkındaki “terör örgütünü finanse etmek”, “ambargoyu ihlal etmek” ve “çalışanların hayatını tehlikeye atmak” gibi suçlamalarla daha önce yüzleşmiş ancak suçlu bulunmamıştı. Ancak bu karar, Eylül 2021’de yeniden yargılama emri veren Fransa’nın yüksek mahkemesi tarafından bozuldu.

Önceki gün temyiz mahkemesi tarafından verilen karar, Lafarge ve o dönem şirketin CEO’su olan Bruno Lafont da dahil olmak üzere sekiz yöneticisinin yargılanabileceği anlamına geliyor.

Lafarge avukatları’nın AFP’nin yorum talebine olumsuz yanıt verdiği belirtiliyor.