‘Lan sus ahlaksız’a sözlü uyarı, Milletvekiline ‘polis düşmanı’

‘Lan sus ahlaksız’a sözlü uyarı, Milletvekiline ‘polis düşmanı’
Polis müdürü, Ankara’da Somali restoranının açılışında polisin hakaretine maruz kalan DEVA Partili milletvekili Mustafa Yeneroğlu’na hakaret etti, Emniyet Genel Müdürlüğü açıklama yaparak hakareti uyarılacak kusur ilan...

Polis müdürü, Ankara’da Somali restoranının açılışında polisin hakaretine maruz kalan DEVA Partili milletvekili Mustafa Yeneroğlu’na hakaret etti, Emniyet Genel Müdürlüğü açıklama yaparak hakareti uyarılacak kusur ilan etti, Yeneroğlu için polis düşmanı dedi, suç duyurusunda bulunulacağını belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Yeneroğlu’nu, kanunları uygulamaya çalışan polisi ırkçı ilan ederek provokasyon yapmakla suçladı.

Yapılan açıklamada TİP’li milletvekillerinin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne astıkları pankart ve Kadıköy’de gerçekleştirilen Gemlik Yürüyüşü’nü hatırlatanan Emniyet Genel Müdürlüğü, Yeneroğlu için, “Teşkilatımıza yönelik düşmanlığı herkesçe bilinen milletvekili, denetim esnasında polisimize hem fiziksel hem sözlü hakaretlerde bulunmuştur” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, “Milletvekilinin hakaretlerini ısrarla devam ettirmesi ve parmak sallayarak personelimizi tehdit etmesi üzerine bir polis amirimiz istemediğimiz bir şekilde karşılık vererek, nahoş bir kelime kullanmıştır. Sadece kullandığı bu kelime bizi üzmüş olup, konuyla ilgili tahkikat başlatılmış ve ilgili personele gerekli uyarılarda bulunulmuştur. Bununla birlikte söz konusu milletvekili hakkında görevi başındaki memura yönelik tahrik, hakaret ve tehdit gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacaktır. Ülkemizde ten renginden ve uyruğundan dolayı hiç kimseye farklı bir tutum takınılması söz konusu olmamasına rağmen kanun dışılığı örtmek amacıyla iş yeri sahibince dile getirilen ‘tenimden dolayı böyle davranıyorlar’ iftirası da bu oyunun diğer bir parçasıdır.”

KAN DONDURUCU
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladığı Mustafa Yeneroğlu sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. EGM açıklamasına, “Gerçekten kan dondurucu!” sözleriyle tepki gösteren Yeneroğlu, şu ifadelere yer verdi: “Ülkemde beni korumakla mükellef olan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hedef gösterilebileceğimi hiç tahmin etmezdim. Ben yalnız dolaşan bir insanım. Bundan sonra başıma bir şey gelirse bu durumdan İçişleri Bakanı sorumludur. Hukuk içinde görevini yapan emniyet teşkilatı mensuplarına saygım sonsuzdur. Ama ülkemi polis devletine dönüştürmeye çalışan İçişleri Bakanı başta olmak üzere görevini kötüye kullanan kişilerin tehditlerine aldırmadan milletimin hakkını ve anayasal düzeni savunmayı sürdüreceğim. Hepimizin güvenliğinden sorumlu Emniyet Genel Müdürlüğü bir milletvekili ile ilgili düşmanca sözler kullanıp açıkça hedef gösterebiliyorsa bu ülkede kimsenin can güvenliği kalmamıştır. İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü derhal istifa etmelidir!”

BU HUKUK TANIMAZLIK
Yeneroğlu ile ilgili emniyet açıklamasına Ali Babacan da çok sert tepki gösterdi. DEVA Lideri, “Bir polisin yaptığı edepsizliği ve hukuksuzluğu tüm Emniyet teşkilatına mâl eden bu açıklama, ülkem adına bir utanç vesikasıdır! Sayın Erdoğan çık ve gereğini yap! Bugün devlet kurumları vatandaşı tehdit ediyorsa bu; sen ve sana bağlı bakanın hukuk tanımazlığı yüzündendir!” dedi.

TEK BİR AK PARTİLİ DESTEK VERDİ
AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, polisin parmak sallayarak üzerine yürüdüğü DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’na destek verdi. Atalay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da bir milletvekilinin polise tokat atması gibi, bugün Ankara’da bir polisin milletvekiline parmak sallayarak üzerine yürümesi de asla kabul edilebilir değildir. Adaletin erdemi size değil başkasına yapılan haksızlığa karşı çıkmada tecelli bulur” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ YILMAZ, POLİSE, "ŞEREFSİZ" DEMİŞTİ
Geçen Kurban Bayramı’nda AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın Erdemli girişinde bir trafik polisi ile diyaloğu sosyal medyada yayınlanmıştı.

O videoda milletvekili Yılmaz’ın, ihbar olduğunu bildirerek otomobilini durduran polis memuruna, “Uzaklaş ya uzaklaş, içeri çemkiriyorsun, içeri tükürük geliyor. Kim ihbar ediyor benim arabamı. Senin adın ne? Ekibe tükürürüm ya. Böyle terbiyesizlik mi olur. Ne zaman Erdemli’ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum. Bana adını verir misin, Şerefsiz” ifadelerini kullandığı görülüyordu.

Yılmaz’a, “Küfür etmeyin, hakaret etmeyin lütfen" diyen polisin açığa alındığı bilgisi de o video ile birlikte CHP’li Ali Mahir Başarır tarafından kamuoyuna duyurulmuştu.


GÖRÜNTÜ VAR AMA DELİL YOK
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Ülkü Ocakları Başkanı’yken bir şehit cenazesinde Başbakanlık korumasını tokatlamıştı. Kılavuz, açılan davada, tokat atma anı televizyonlarda yayınlanmış olmasına rağmen delil yetersizliğinden beraat etti.


POLİSLER TEŞHİS İÇİN EMNİYETTE TEK SIRA DİZİLDİ
2012 yılında Hatay’ın Dörtyol ilçesinde polis lokalinde çalışan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun ile bir polis memuru arasında gerilim yaşanmıştı. Uzun’un AK Parti Hatay Milletvekili’nin oğlu İstemi Kağan Türkoğlu’nu devreye sokmasının ardından Türkoğlu polisleri sizi sürdüreceğim diye tehdit etti, polislerle kavga etti. Kavganın ardından vekil oğlu Türkoğlu’nun teşhis etmesi için polislerin eline numara verildi ve sıraya dizildi. Görüntülerin ortaya çıkması üzerine iş adliyelik oldu. Vekil oğlu ve ilçe gençlik kolları başkanı ceza almadan kurtuldu