Las Vegas’taki büyük şova Omicron engeli!

Las Vegas’taki büyük şova Omicron engeli!
LAS Vegas’ta düzenlenecek dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES’e (Tüketici Elektroniği Fuarı) yine pandemi damgasını vuruyor. 2021 yılında iptal olan fuar bu yıl da Omicron varyantının oluşturduğu büyük risk ile karşı...

LAS Vegas’ta düzenlenecek dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES’e (Tüketici Elektroniği Fuarı) yine pandemi damgasını vuruyor. 2021 yılında iptal olan fuar bu yıl da Omicron varyantının oluşturduğu büyük risk ile karşı karşıya. Birçok otomotiv ve teknoloji devi fuara katılmayı son anda iptal ederken fuar yönetimi ise iptal yerine fuarı bir gün erken sonlandırma kararı verdi. Normalde 5–8 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilere açık kalması hedeflenen CES 2022 fuarı, kapılarını 7 Ocak tarihinde yani normalden 1 gün önce kapatacak.

TOGG KATILIYOR
Omicron riski nedeniyle CES’e daha önce katılacağını aktaran birçok firma bu kararından son anda vazgeçti. BMW, Mercedes, General Motors (GM), Volvo, Bosch, Microsoft, Intel, Google, Lenovo, Hisense, T-Mobile, AT&T, Amazon, Meta ve Waymo gibi bir çok dev fuardan çekilme kararı alırken, Türkiye’nin ilk elektrikli otomobil markası Togg başta olmak üzere 30’un üzerinde Türk şirketi ve girişiminden ise şu ana kadar bir iptal açıklaması gelmedi. CES’ten alınan bilgilere göre geçtiğimiz hafta 42 iptal yaşanırken, 62 yeni katılımcı ise fuara eklenmiş. Bakalım son dakika bir değişiklik yaşanacak mı?