Lavrov: Mayınların temizlenmesinde anlaşma sağlandı

Lavrov: Mayınların temizlenmesinde anlaşma sağlandı
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptıkları son telefon görüşmesinde, Ukrayna limanlarının mayınlardan temizlenmesine Türkiye’nin yardım etmesi...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptıkları son telefon görüşmesinde, Ukrayna limanlarının mayınlardan temizlenmesine Türkiye’nin yardım etmesi konusunda anlaştığını ifade etti.

Lavrov, Orta Doğu temaslarının son durağı olan Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’taki temaslarının ardından basın toplantısı düzenledi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Lavrov, son telefon görüşmesinde Putin ve Erdoğan’ın, Ukrayna limanlarının mayınlardan temizlenmesine Türkiye’nin yardım etmesi konusunda anlaştığını
bildirdi.


Limanlardan gemi çıkışları yapılamaması nedeniyle dünyadaki gıda krizine atıfta bulunan Lavrov, “Rusya’nın gerektiğinde dünyaya tahıl arzını sağlamada herhangi bir sorunu yok” açıklamasını yaptı.


AVRUPA TÜRKİYE’NİN GİRİŞİMİNİ DESTEKLİYOR
Arap basınının AFP’den aktardığına göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 28 Mayıs’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz’la birlikte yapılan telefon görüşmesiyle ilgili konuştu. Macron, Putin’e söz konusu limanlara yönelik ablukanın BM kararı çerçevesinde sona erdirilmesi için girişimlerde bulunduklarını söylediğini aktardı.

Durumun ilerleyen gün veya haftalarda çözülebileceğine dair umutların olduğunu belirten Macron, Türkiye’nin de bu girişimlerdeki rolünün umut verici olduğunu ifade etti.