Lavrov: Taleplerimiz karşılanmazsa ordumuz gerekeni yapar

Lavrov: Taleplerimiz karşılanmazsa ordumuz gerekeni yapar
Rusya lideri Vladimir Putin’in Ukrayna konusunda müzakerelere açık olduklarını söylemesinden kısa süre sonra Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Kiev ve Batı’nın ülkesini yok etmeye çalıştığını ve Ukrayna’nın, Moskova’nın...

Rusya lideri Vladimir Putin’in Ukrayna konusunda müzakerelere açık olduklarını söylemesinden kısa süre sonra Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Kiev ve Batı’nın ülkesini yok etmeye çalıştığını ve Ukrayna’nın, Moskova’nın taleplerini yerine getirmesi gerektiğini aksi takdirde Rus ordusunun bunu gerekeni yapacağı” tehdidinde bulundu. 

Kiev ve Batılı müttefikleri Putin’in teklifini reddederken, Rus güçleri Ukrayna’yı vurmayı sürdürüyor.  Ayrıca Moskova, Kiev’den, ele geçirdiği Ukrayna topraklarının Rusya’nın parçası olduğunu tanımasını istiyor.  Kiev ise Rusya ilhak ettiği (ülkenin beşte birlik kısmı) topraklardan geri çekilene kadar savaşacağını belirtiyor.

Devlet destekli Tass haber ajansına konuşan ve Ukrayna hükümetini “rejim” olarak tanımlayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Rejim tarafından kontrol edilen bölgelerin askerden ve Nazilerden arındırılması ve yeni topraklarımız da dahil olmak üzere Rusya’nın güvenliğine yönelik tehditlerin ortadan kaldırılmasına dair önerilerimiz düşman tarafından çok iyi biliniyor. Mesele basit: Kendi iyiliğiniz için bunları yerine getirin. Aksi takdirde Rus ordusu gerekeni yapacaktır” sözleriyle Ukrayna’ya ültimatom verdi.