LBGT nefreti, koltuğundan etti

LBGT nefreti, koltuğundan etti
Japonya Başbakanı Yardımcısı Masayoshi Arai'nin, LGBT bireyler hakkındaki sözlerinin tepki çekmesinin ardından Başbakan Kişida Fumio, yardımcısını görevden aldı.Kişida, "Konuyu çok ciddiye alıyorum, bu nedenle Arai'yi görevden...

Japonya Başbakanı Yardımcısı Masayoshi Arai'nin, LGBT bireyler hakkındaki sözlerinin tepki çekmesinin ardından Başbakan Kişida Fumio, yardımcısını görevden aldı.

Kişida, "Konuyu çok ciddiye alıyorum, bu nedenle Arai'yi görevden almaya karar verdim. Onun atanmasından dolayı kendimi sorumlu hissetmem doğal" ifadelerini kullandı. Arai'nin sözlerine değinen Kişida, "Bunlar, çeşitliliğe saygı ve kapsayıcı bir toplumun gerçekleştirilmesine dayanan kabine politikalarıyla tamamen tutarsız, kabul edilemez sözlerdir" dedi.

ARAİ NE DEMİŞTİ?
Arai, gazetecilerle yaptığı açıklamada LGBT bireyler ile "yan yana yaşamak istemediğini" ve "onları görmekten bile iğreneceğini” söyledi. Arai, LGBT bireylerine yönelik sözlerinden dolayı özür dileyerek, bunun "kişisel bir görüş" olduğunu ve "Başbakan'ın bu şekilde düşünmediğini" aktardı.