Lebaleb çekimde korona paniği

Lebaleb çekimde korona paniği
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlatılan ve 15 Temmuz askeri darbe girişimini konu alan “15/7 Şafak Vakti” adlı sinema filmi projesinin Kayseri’de kurulan setine, cast ajansı tarafından seçilerek...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlatılan ve 15 Temmuz askeri darbe girişimini konu alan “15/7 Şafak Vakti” adlı sinema filmi projesinin Kayseri’de kurulan setine, cast ajansı tarafından seçilerek götürülen figüranların bir kısmı koronavirüse yakalandıklarını açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, figüranların Ankara’dan Kayseri’ye götürülmesinden önce İstanbul ve Kayseri valiliklerine yazı göndererek, “Çekimlerde görev alanların, sokağa çıkabilmeleri ve seyahat edebilmeleri için gerekli bürokratik izin ve kolaylıkların sağlanması” rica edildi.
“8 KİŞİ KARANTİNA ALTINDAYIZ”
Filmin çekimlerine Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Fuar Merkezi’nde başlandı. İddiaya göre, filmde günlüğü 60 TL karşılığında rol alacak figüranlar, cast ajansı tarafından seçilerek Ankara’dan Kayseri’ye götürüldü. Oyuncu Bayram Aslan yaşananları şöyle anlattı:
“Buraya 60 kişi geldik. Buraya geldiğimizde karşılaştığımız manzara çok farklı bir şekildeydi. 800 kişilik bir grup halinde iç içeydik. Bize burada Covid-19 testi yapıldı. Covid testi sonrasında o 800 kişi izdiham gibi bir aradaydık. Şu anda 8 arkadaş Kayseri Melikgazi Yurt Müdürlüğü KYK’da karantina altındayız. Ajans tarafından hiçbir şekilde yardım yapılmadı. Kendileri bize yardım yapıldığını söylüyor ama bize hiçbir şekilde yardım yapılmadı. Bizi bu hale düşürenlere gerekenin yapılmasını arz ediyoruz.”
“TOPLAM 6 KİŞİDE VİRÜS ÇIKTI”
Cast ajansı yetkilileri ise oyuncuların iddiaları karşısında, “Totalde 6 kişide çıktı. İhtiyaçlarını karşıladık” açıklamasını yaptı.