Levent Göktaş Bulgaristan’da yakalandı

Levent Göktaş Bulgaristan’da yakalandı
Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelilerinden firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan’da yakalandı. Göktaş hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılmıştı.Pakistan’daki temasları sırasında...

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelilerinden firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan’da yakalandı. Göktaş hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Pakistan’daki temasları sırasında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göktaş'ın yakalanması sürecine dair bilgiler paylaştı.

Göktaş'ın yaklaşık 4 gün önce Svilengrad şehrinde kaçak olarak Bulgar makamları tarafından yakalandığı haberini aldıklarını, bunun üzerine Bulgaristan makamlarıyla iletişime geçildiğini belirten Soylu, şöyle konuştu:

"Orada yakalandıktan sonra serbest bırakılmıştı. Bundan Türkiye kamuoyunun bir bilgisi yok. Bir ödeme karşılığı, kendi iç kanunları çerçevesinde... Biz bunun üzerine tekrar yüklendik ve neticede dün akşam itibarıyla gözaltına alındı ve biyometrik verileriyle bizim aradığımız kişi olduğu belirlendi."

Göktaş’ın Bulgar makamları tarafından ya sınır dışı edileceğini ya da mahkemeye çıkarılacağını söyleyen Soylu, “Hangisini tercih edeceklerse biz iki sürece de talibiz” dedi.

Göktaş’ın Türkiye’deki avukatı Hüseyin Ersöz, Medyascope’a yaptığı açıklamada, müvekkilinin Türkiye’ye iade edilmesine dair bir talebi olup olmadığını bilmediğini, Bulgaristan’da da bir avukatı olduğunu ve Bulgaristan’daki işlemlerinin bu avukatı aracılığıyla sürdürüleceğini söyledi.

BİZİM BÖYLE BİR SUÇA GİRMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Levent Göktaş'ın yakalanmadan üç gün önce el yazısı ile yazdığı ve gazetecilere gönderdiği mektubu Seda Selek ile Neden Sonuç programında aktardı.

Saymaz'ın açıkladığı mektupta Necip Hablemitoğlu suikastıyla ilgili olarak şu ifadeler yer aldı:

"Benim ya da Özel Kuvvetler mensubu subayların, astsubayların bu olayla uzak, yakın alakası yoktur. Yalan, uydurma ve komplodan ibarettir. Delillenmesi mümkün değildir, kesinlikle böyle bir olay gerçekleşmemiştir. Zaten bizim böyle bir suça girmemiz mümkün değildir. Bu konuda yalan söylüyorsam en değer verdiğim çocuklarım hemen ölsünler. Hatta bu yalan ve komplo benim iğne ucu kadar ilişkim olduğunu hukuk içinde kalarak ispatlasınlar ölmeye hazırım."

Mektupta "saçma sapan bir komplo ile karşılaştığını", "haksız ve hukuka aykırı olarak 5,5 yıl hapis yattığını" belirten Göktaş, "Yine aynı şeyleri yaşayacağımı bildiğim için gözaltı kararına uymadım. Bu yüzden kaçtım. Üzgünüm ama sizin de takdir edeceğiniz gibi normal bir insan olarak yaşamama izin verilmiyor. Ben sadece yaşam hakkımı geri istiyorum. Hukuk ve adalet istiyorum. Lütfen bana inanın" dedi.