Levent Göktaş: Hablemitoğlu suikastı ile hiçbir ilişkim yok

Levent Göktaş: Hablemitoğlu suikastı ile hiçbir ilişkim yok
Necip Hablemitoğlu cinayeti soruşturmasının bir numaralı zanlısı Levent Göktaş 17 Aralık 2022 günü Bulgaristan’dan Türkiye’ye iade edildi. Hablemitoğlu suikastı davasının bir numaralı sanığı Levent Göktaş, Kısadalga'dan...

Necip Hablemitoğlu cinayeti soruşturmasının bir numaralı zanlısı Levent Göktaş 17 Aralık 2022 günü Bulgaristan’dan Türkiye’ye iade edildi. Hablemitoğlu suikastı davasının bir numaralı sanığı Levent Göktaş, Kısadalga'dan Cengiz Erdinç'in sorularını yanıtladı.

14 Şubat’taki ilk duruşmada hakim karşısına çıkacak olan Göktaş, "Benim Hablemitoğlu suikastı ile daha önce de hep söylediğim gibi; hiçbir ilişkim-ilintim yoktur, olamaz da. Bir tane somut delil yoktur, olması da mümkün değildir. Gökhan Nuri Bozkır’ın geçmişte özgür iradesiyle verdiği ifadelere bakın. (…) Ben hiçbir ifadede yokum. Ne zaman Gökhan Nuri Bozkır MİT tarafından gözaltına alınıyor, gözaltında 24 gün kalıyor, çıkışta benim aleyhime ifade veriyor.

Kesinlikle bana karşı yapılan örtülü bir operasyondur. (….) Ama beni kimin neden hedef aldığını bilmiyorum. 63 yaşındayım. Bu saatten sonra benden köy/kasaba olmaz. Ben hayatım boyunca sadece bir kez MİT Müsteşar Yardımcısı olmak istedim. Onda da CV’mi Abdullah Gül Beye veremedim. (….) Neden bu işin içine itildik bilmiyorum. (….) Tam anlamı ile FETÖ işi, FETÖ polislerinin işidir suikast derim” ifadelerini kullandı.