Lewis Hamilton: Endişelenmemeye çalışıyorum

Lewis Hamilton: Endişelenmemeye çalışıyorum
2021 Formula 1 sezonunun sekizinci yarışı olan Steiermark Grand Prix’sini Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı. Son şampiyon Mercedes pilotu Lewis Hamilton ikinci olurken, Hamilton’ın takım arkadaşı Fin pilot Valteri Bottas da...

2021 Formula 1 sezonunun sekizinci yarışı olan Steiermark Grand Prix’sini Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı. Son şampiyon Mercedes pilotu Lewis Hamilton ikinci olurken, Hamilton’ın takım arkadaşı Fin pilot Valteri Bottas da üçüncü oldu. Bu sonuçla Mercedes podyumun son iki basamağını da aldı.


Hafta başında hava tahminlerinde yağış olabileceği söylense de sıralama ve yarış turları yağışsız bir havada geçti. Sıralamalarda ev sahibi Red Bull, Verstappen ile pole pozisyonunu rahat bir şekilde elde etti. Verstappen’i Mercedes pilotu Bottas takip etti ve ikinci cepten başlayacaktı. Ancak Bottas pit yolunda yaşadığı spin sonrası üç sıra grid cezası aldı. Fin pilot ceza sonrası yarışa beşinci cepten başladı. Bu ceza sonrası Hamilton ikinci sıradan, McLaren pilotu Lando Norris ise üçüncü sıradan yarışa başladı.


Kırmızı ışıkların sönmesiyle iyi bir kalkış yapan Verstappen, Hamilton’a geçit vermedi ve liderliğini korudu. Verstappen’in takım arkadaşı Sergio Perez dördüncü cepten aldığı starttan sonra bir ara Norris’i geçse de Norris, ilk tur bitmeden Meksikalı pilotu geçerek üçüncülüğünü geri aldı.
İlk turda Ferrari pilotu Charles Leclerc ve AlphaTauri pilotu Pierre Gasly temas yaşarken, bu temasın ardından Gasly lastik patlattı. Daha sonra da sol arka süspansiyonu kırıldığı için yarışa veda etti.
Onuncu tura gelindiğinde Perez ve Bottas, Norris’i geride bıraktı. Red Bull 28. turda yarışı üçüncü olarak götüren Perez’i pite aldı. Yavaş pit stopla beraber 3 saniye kaybeden Perez, Bottas’a geçilmiş oldu. Pit stopların ardından Verstappen, Hamilton, Bottas ve Perez sıralaması oluştu.
Ön tarafta Verstappen, baştan sonra kusursuz bir yarış çıkararak damalı bayrağı ilk sırada gördü. Verstappen bu zaferle son dört yarışta üçüncü galibiyetini alırken, bu yılki galibiyet sayısını dörde yükseltti. Red Bull da 2013’den bu yana ilk kez üst üste dört yarışı kazanmış oldu. Verstappen şampiyonada Hamilton ile olan puan farkını da 18’e çıkardı.
Yarış sonrası Hamilton’a “Red Bull ve Verstappen’in güçlü temposu hakkında endişeleniyor musun” diye sorulduğunda Hamilton ‘endişelenmemeye çalışıyorum’ diye cevap verdi.
Hamilton, Verstappen’le aynı tempoda gitse de, yarışın ikinci yarısında Verstappen’le aynı turları atmakta zorlandı ve geriye düştü. Mercedes Hamilton’ı pite aldı ve en hızlı tur denemesi yaptı. İngiliz pilot en hızlı turu elde ederek damalı bayrağı ikinci sırada gördü ve hasarını en aza indirdi.
Norris her yarışta puan alma serisini devam ettirdi. İngiliz pilot güçlü temposuyla yarışı beşinci olarak bitirirken takımına ve kendine değerli puanlar kazandırmış oldu.
Steiermark yarışı Ferrari adına da iyi geçti. Carlos Sainz altıncı, takım arkadaşı Leclerc yedinci oldu.
Ferrarilerin ardında sekizinci olarak puan alan isim ise, Aston Martin pilotu Lance Stroll oldu.
Haftanın son puanları ise Alpine pilotu Fernando Alonso ve AlpaTauri’den Yuki Tsunoda’ya gitti.
George Russell onuncu cepten başladığı, iyi götürdüğü ve puan alabileceği yarışta pit stoplarda epey vakit kaybetti. Sonrasında mekanik problemle yarışa veda etmek zorunda kaldı. İngiliz pilot yarış dışı kaldığı için büyük hayal kırıklığı yaşadı.
Sezonun bir sonraki yarışı önümüzdeki hafta sonu yine aynı pistte yapılacak.