LGS bu yıl sosyal mesafeli, maskeli

LGS bu yıl sosyal mesafeli, maskeli
Bu yıl koronavirüs salgını etkisiyle gerçekleşecek Liseye Giriş Sınavı'na (LGS), 1,5 milyondan fazla öğrenci girecek. Salgın nedeniyle öğrenciler ilk kez kendi okullarında sınav olacak, maske ve sosyal mesafe kuralları eşliğinde...

Bu yıl koronavirüs salgını etkisiyle gerçekleşecek Liseye Giriş Sınavı'na (LGS), 1,5 milyondan fazla öğrenci girecek. Salgın nedeniyle öğrenciler ilk kez kendi okullarında sınav olacak, maske ve sosyal mesafe kuralları eşliğinde bina içerisine alınacak.

Binlerce öğrenci ve ailesinin stresle beklediği LGS için öğrenciler bugün ter dökecek. Eğitimciler, uzmanlar, veliler ve öğrencilerin tüm endişelerine rağmen ertelenmeyen sınavla ilgili, birçok değişiklik yapıldı. Değişikliklerle aday öğrenciler, ilk kez sınava kendi okullarında girecek ve yanlarında kalem, kalemtıraş, silgi, su ve kimlik belgelerini getirebilecek. Kimliklerde bu seneye özgü olarak, 15 yaşını doldurmuş olan öğrencilerde fotoğraf şartı aranmayacak.

Yalnızca birinci dönem konularından sorumlu olacak 8. sınıf öğrencileri, sınav salonuna yeterli sosyal mesafe sağlandıktan sonra alınacak ve ardından maskelerini sınav süresince çıkarabilecek. Mola verildiğinde yeniden maskelerini takıp koridor ve bahçeye çıkabilecek öğrencilerin velileri ise okul bahçesine alınmayacak. İki oturumda gerçekleşecek ve 90 sorudan sorumlu olacak öğrenciler, sınav sonuçlarını 16 Temmuz'da öğrenebilecek.

LGS öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu azaltmak ve sınavın sorunsuz yapılmasını temin etmek amacıyla bugün 09.00 ile 15.00 saatleri arasında 81 ilde istisnalar hariç vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

KIRTASİYELER AÇIK OLACAK

İstanbul'da bugün okul çevrelerinde bulunan kırtasiyeler açık olacak. Kararı Twitter hesabından duyuran İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,"LGS sınavı nedeniyle okul çevrelerinde bulunan kırtasiyelerin ve buralarda çalışanların 20 Haziran Cumartesi günü 09.00 ila 15.00 arasında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulması kararlaştırılmıştır" ifadesini kullandı.