LGS’de ihmaller zinciri

LGS’de ihmaller zinciri
İstanbul’un Bakırköy ilçesinde koronavirüslü bir öğrencinin LGS sınavına girdiği ortaya çıktı. Öğrencinin velisi korona tanısını gizledi. Milli Eğitim Bakanlığı bu bilgiyi okulla paylaşmadı ve şimdi koronavirüslü...

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde koronavirüslü bir öğrencinin LGS sınavına girdiği ortaya çıktı. Öğrencinin velisi korona tanısını gizledi. Milli Eğitim Bakanlığı bu bilgiyi okulla paylaşmadı ve şimdi koronavirüslü öğrenci ile sınava giren 20 öğrenci ve 2 gözetmen karantinaya alındı. Karantinaya giren 20 öğrencinin aileleri, koronavirüs tanılı öğrencinin velisinden, bilgiyi sakladığı için şikayetçi olacak.
Olay üzerine bir açıklama yayınlayan Eğitim- Sen İstanbul 1 No’lu şubesi, LGS’de yaşanan sıkıntıların YKS’de de yaşanmaması için gererkli önlemlerin alınması yönünde çağrı yaptı. Basın açıklamasında, “Her ne kadar Milli Eğitim Bakanı, LGS’nin huzur ve güven içinde tamamlandığına dair açıklamalar yapsa da, alanda yaşanan gerçekliğin farklı olduğunu ifade etmek durumundayız” denildi.