Libya Mısır çok gergin

Libya Mısır çok gergin
Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Yüksek Konyeyi Başkanı Halid el-Mışri, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin Libya’ya yönelik sözlerine sert tepki gösterdi.BM tarafından tanınan ve Türkiye’nin de desteklediği mutabakat...

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Yüksek Konyeyi Başkanı Halid el-Mışri, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin Libya’ya yönelik sözlerine sert tepki gösterdi.
BM tarafından tanınan ve Türkiye’nin de desteklediği mutabakat hükümetine karşı savaşan Halife Hafter’in’in müttefiki Sisi’nin “Mısır’ın Libya’ya yapacağı müdahale uluslararası meşruiyet kazanmıştır. Sirte ve Cufra kırmızı çizgidir” şeklindeki sözlerini kınayan Mışri, “Bu, Libya'nın egemenliğine tecavüz ve içişlerine apaçık müdahaledir” diye konuştu.
Libya Hükümeti Basın Ofisi yaptığı açıklamada, "”Libya'nın egemenliğine tecavüz ve içişlerine karışma anlamına gelen, Mısır Cumhurbaşkanı'nın Libya'daki darbecileri, milisleri ve paralı askerleri desteklemesi yönündeki açıklamaları kabul edilemez. Bunlar düşmanca adımlar ve içişlere açık bir müdahale ve savaş ilanı olarak görülür” ifadelerine yer verdi.