“Libya’da ateşkes için Türkiye’yle çalışıyoruz”

“Libya’da ateşkes için Türkiye’yle çalışıyoruz”
Rusya Savunma Bakanı Sergey Lavrov, Libya’da acil ateşkes için Türkiye’yle birlikte çalıştıklarını açıkladı. Lavrov, General Halife Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu’nun bir ateşkes anlaşmasını imzalamaya hazır olduğunu...

Rusya Savunma Bakanı Sergey Lavrov, Libya’da acil ateşkes için Türkiye’yle birlikte çalıştıklarını açıkladı. Lavrov, General Halife Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu’nun bir ateşkes anlaşmasını imzalamaya hazır olduğunu söyledi.
Interfax ajansının haberine göre Rusya Savunma Bakanı Lavrov, Libya’da doğu güçlerini temsil eden ve Rusya’nın da desteklediği General Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu’nun bir ateşkes anlaşmasını imzalamaya hazır olduğunu ifade etti. Rus bakan, Türkiye’nin de Trablus’taki Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni ateşkese ikna etmesini umduklarını dile getirdi.
Öte yandan, Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler arasında da Libya ve Suriye konusunda bir telefon görüşmesi yapıldı. Rusya Savunma Bakanlığı, iki genelkurmay başkanının görüşmede Suriye ve Libya’nın yanı sıra işbirliğini de ele aldıklarını açıkladı.