LİBYA’DA BARIŞA BİR ADIM DAHA

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 15, 2020 / 16:16

BM öncülüğünde Tunus’ta düzenlenen Libya Siyasi Diyalog Forumu’nda, ülkedeki seçimlerin Libya’nın bağımsızlık günü 24 Aralık 2021’de yapılması üzerinde anlaşma sağlandı. Tunus’ta 5 gün süren forumda cuma günü alınan karar iç savaşın sonlanması açısından önemli bir dönüm noktası olarak görüldü.


Birleşmiş Milletler’in eski Libya Özel Temsilcisi Ghassan Salame, Libya’da yıllardır süren iç savaşın yakında bitmesi konusunda bugüne kadar hiç bu kadar iyimser olmadığını açıkladı.

Salame, “Çok iyimserim. Geçen iki ay içinde olumlu etkenlerin arttığını gördük. Berlin’de alınan kararların nihayet hayata geçirilmesi çok önemli bir gelişme. Yıllardır süren bir savaşın bir gün içinde sona ermeyeceğini biliyoruz, zaman alacak. Statüko taraftarları ve hoşnut olmayan yabancı ülkeler bu süreci aksatmaya çalışacak ama ben hiç bu kadar iyimser olmadım” ifadelerini kullandı. bugün Berlin’de düzenlenen konferansa katılan liderler, Libya’da ateşkesi destekleme, silah ambargosuna uyma ve ülkenin iç işlerine karışmama sözü vermişti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top