Lider Apolet söktürmedi!

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 7, 2021 / 13:19

Trabzonspor- Beşiktaş arasında oynanan müsabaka sıradan bir lig maçı gibi görünse de hiç de öyle değil. Bir nevi ligin zirvesinde taşların yerinden oynadığı bir müsabakaydı. Şampiyonlar Liginde havlu atan Beşiktaş lige tutunmak için bu müsabakayı nefes gibi görüyordu. Şampiyonlar liginde sakatlıkları nedeniyle yer almayan oyuncuların, mucize ilaçlarla iyileşip takıma girmesi bunun en güzel örneğidir. Beşiktaş’ın galibiyetiyle, bordo mavili takımın yenilgisizlik ünvanının ortadan kalkacağı düşüncesi başka bahara kaldı. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın hevesi kursağında kaldı.

Ligin zirvesinde yenilgisiz yer alan bordo mavili takım için tarihi bir fırsattı. Bu yarışta ya kendine yeni ortaklar alacak ya da kendi yoluna devam edecekti. Ülkemize has deyimle “Kendi göbeğini kendisi kesti”. Maç öncesi “bu maçın skoru ne olursa olsun yarışta dünyanın sonu yok” dese de hesap kitap yaptığı net.

Avcı bir istedi Allah üç verdi
İki takım teknik direktörü de ellerindeki ideal kadroyu sahaya sürdü. Bordo mavili takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, kart cezalısı olan Edgar Le’nin yerine Hüseyin Türkmen’i, Gervinho’nun yerinde ise Abdulkadir Ömür’ü oynattı. Kulübe hamleleri oyunun kaderini çizdi. Djaniny’nin yerine oyuna giren Cornelius geceye imza attı.
Trabzonspor rakibinin saldırgan bir futbol ile oynayacağını bildiği için “önce durdur, bulursan atarsın” mantığı ile mücadele etti. Beşiktaş ilk yarıda topa daha çok sahip oldu. Bordo mavili takımın kanatlarını kevgire döndürdü. Bakasetas sakatlanarak yerini Siopis’e bıraktı. Trabzonspor savunmasında macera aramadan “bir olsun benim olsun” düşüncesi ile kalesini savundu. Beşiktaş bu kadar baskılı futbolunu golle süsleyemezken gol pozisyonuna daha çok giren Trabzonspor oldu. Nwakaeme’nin net pozisyonunu Ersin çıkardı. Herkes ilk yarı golsüz bitti derken Abdülkadir Ömür” Ben bitti demeden bitmez” dercesine topu filelere gönderdi. Trabzonspor soyunma odasına avantajlı gitti.
Maçın ikinci yarısına da kontak kapatmadan başlayan ev sahibi takım Beşiktaş oldu. Rakibi üzerinde baskı kurup hataya zorlayan siyah beyazlı takım istediği golü de buldu. Trondsen’in hatası hem gole hem de Hüseyin’in sakatlanmasına neden oldu. Trabzonspor ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da sabırla puan için mücadele edip Beşiktaş’ın hata yapmasını bekledi. Adeta ilk yarı tekerrür etti. Topu ve tüfeği ile hücuma kalkan Beşiktaş eldeki bir puanı da kaybetti. Son dakikalarda Avcı’nın hamlesi ile oyuna giren Cornelius uzatma dakikalarında üç puanı getiren golü attı. Trabzonspor lider ve yenilgisiz gittiği İstanbul deplasmanından apolet söktürmeden döndü. Bu sezon derbilerden iki galibiyet bir beraberlik aldı. Rakipten alınan her puan hedefe giden yolun açıldığı anlamına gelir…

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top