Lider olacakken küme düştük

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 19, 2020 / 08:11

Kendi göbeğimizi kendimizin kesemeyeceği fikstürde, Puskas Arena’da ilk yarı biterken, Sırbistan-Rusya müsabakasının oynandığı Kızılyıldız Rajko Mitic stadyumunda gelen haber tam istediğimiz gibiydi.
Sırplar, Ruslar’ı adeta yere sermiş, ilk yarıdan güçlü rakiplerinin ağlarına 4 gol bırakmıştı.
İki hafta içinde hastalıklar, sakatlıklar nedeniyle tam 9 futbolcusunu yitiren Şenol Güneş, Macaristan karşında farklı bir oyun planı ortaya koydu. 4-1-4-1 oynamaya alışmış eldeki kadroyu, bu kez 4-4-2 oynatarak başladı. Aslında ileri uçta Kenan ve Cenk ile hemen sonuca ulaşma niyetini, orta sahanın uyumsuzluğu engelledi.
O kadar çok top kaybettik ki ilk yarı.
Uluslar Liginde sahasında galibiyet yaşayamayan Macaristan için de ilk yarı Sırpların, Rusya karşısında elde ettiği skor iştah açıcıydı, kuşkusuz. Onlar da hem içeride ilk galibiyeti almak hem de grubu lider bitirmek istiyordu. Zira ilk yarı topa yüzde 55 daha fazla sahip oldular. Bizden daha çok pas yaptılar.
Karşılıklı mücadele, isabetli 3’er şut gol getiremeyince, ilk yarı soyunma odasına iki takım da nasipsiz döndü.
Macarlar ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Şenol Hoca takıma dokunmamıştı.

  1. dakikada, Caner’in nefis pasıyla buluşan Cenk, topu filelere gönderemedi, ardından Ozan Tufan da bu başarısızlığa ortak oldu. Şenol Güneş, Yusuf Yazıcı’yı oyuna, İrfan Can Kahveci’yi ise yanına aldı.
    Gole bu kadar yaklaştığımız anda “atamayana atarlar” kuralı bir kez daha sessizce işledi. Macarlar Siger’in golüyle öne geçti. Rakamlar bu dakikada, skor böyle biterse lider bitirebileceğimiz gruptan küme düşeceğimizi söylüyordu.
    Deniz Türüç’ü de oyuna aldı Şenol Güneş, dizilişi değiştirdi, oyun hareketlendi ama pozisyon bulamadık.
    Grubu lider bitirmemiz için tüm koşullar hazırken, alamadığımız bir galibiyetle küme düştük. Ne umuyorduk ne bulduk.
    Grupta Macaristan’dan aldığımız iki mağlubiyet şimdiye kadar olumlu ne varsa adeta sildi.
    Ne taktik ne değişiklikler ne de sahada ayakta kalan bir tane topçu. Dün başta Şenol Güneş olmak üzere A Milli Takım kötü bir günündeydi. Hayallerimiz Macar çimlerine gömüldü.
    Sahalarında sadece bizi yenen Macarlar grubu lider bitirdi, biz ise Türkiye’ye lider dönüp A Ligi’ne yükselecek iken küme düşüp adımızı C ligine yazdırdık.
    Artık, Faroe Adaları, Cebelitarık, Lüksemburg, Azerbaycan, Makedonya, Gürcistan, Yunanistan, Kosova, Beyaz Rusya ve Litvanya ile top oynayacağız.
    Bunu dün gece başaran tüm kadroyu tebrik ederim, ayıp ettiniz.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top