LİDERLER KILIÇDAROĞLU İÇİN MASADA

LİDERLER KILIÇDAROĞLU İÇİN MASADA
Masadaki sarsıntı sonrasında Millet İttifakı cumartesi günü buluşup, ‘yola devam’ kararını duyurmuştu. Akşener’in de katıldığı son altılı toplantıda alınan karar gereğince liderler bugün yeniden bir araya geliyorlar....

Masadaki sarsıntı sonrasında Millet İttifakı cumartesi günü buluşup, ‘yola devam’ kararını duyurmuştu. Akşener’in de katıldığı son altılı toplantıda alınan karar gereğince liderler bugün yeniden bir araya geliyorlar. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konuşulup karara bağlanacak ve resmi açıklama yapılacak.

Bugün yapılacak toplantıya ilişkin İYİ Parti’de de istişareler yapılmış ve buluşmaya Akşener’in gitmemesi yönünde karar alınmıştı. Açıklama yapıldıktan sonra Akşener’in masaya dönüşü ancak Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemesi halinde mümkün olacak.

İYİ Parti dahil, masada kalan beş parti daha önce alınan kararlara bağlı olduklarını açıkladılar. Altı parti daha önce parlamenter sisteme geçiş, yeni sistemin anayasal altyapısı ve iktidar olunması halinde hükümetin uygulayacağı detaylı politikalar üzerinde anlaşmış ve altı parti lideri o anlaşmaların altına imza atmıştı.

CHP’LİLER SAADET’İN ÖNÜNDE BULUŞUYOR
Beş liderin yapacağı toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak aday olarak açıklanmasının ardından CHP’liler genel başkanlarını toplantının yapılacağı Saadet Partisi Genel Merkezi önünde karşılayacaklar ve adaylık heyecanını birlikte yaşayacaklar.