Liderler rahatlattı: Bir aradayız

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 14, 2022 / 07:22

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti grup toplantısını Sakarya’da yaptı. Kılıçdaroğlu 3 Temmuz 2020’de Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında gerçekleşen patlamayla ilgili şunları ifade etti:

“Havai fişek fabrikasında mağdur olan ailelerin yanına gittim. O fabrikada 7 kişi hayatını kaybetti, 128 kişi yaralandı. Onlar adalet istiyorlardı. Bu kardeşiniz ve CHP, kim adalet istiyorsa onun yanında yer aldı. Aileler hala haklarının teslim edilmesini bekliyor. Devlet dediğiniz kurum adalet üzerine inşa edilir. Devletin dini adalettir. Fabrikanın denetiminin yapılması lazım. Mahkeme tutanakları var. O tutanaklarda itiraflar var. Denetim yapılmadı. Denetimi yapmayan kimse onlardan hesap sorulmalı. Bugüne kadar tek bir kişi dahi ‘denetim yapılmadı’ diye yargının önüne çıkarılmadı.

Buradan o ailelere sözüm var. Sonuna kadar yanınızdayız. Denetimi yapmayanlar, siyasi otoriteden talimat alıp kaçanlar, iktidar olduğumuzda hepsinin burnundan fitil fitil getireceğim.

6’LI MASA MESAJI: ORADAYIZ, BİRLİKTEYİZ
Demokrasi, Türkiye’nin huzuru, Türkiye’nin üretmesi gerektiği konusunda anlaştık, liyakatın olması gerektiği konusunda anlaştık. Her birimiz tek tek Türkiye Cumhuriyeti’nin bozulan çarklarını onaracağız. Hiçbirimizim özel beklentisi, özel amacı yok. Altında, üstünde başka parti var mı? Bunların tamamı safsata. Her birimiz oradayız, birlikteyiz. Oturuyoruz, konuşuyoruz.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top