Liderlerden 1 Mayıs mesajları

Liderlerden 1 Mayıs mesajları
İki yılın ardından meydanlarda kullanılan 1 Mayıs için siyasi parti liderleri ardı ardına mesajlar yayınladı. Muhalefet liderlerinin gündeminde hayat pahalılığı ve işsizlik vardı.SARAY VE ŞÜREKASININ UMRUNDA BİLE DEĞİLCHP...

İki yılın ardından meydanlarda kullanılan 1 Mayıs için siyasi parti liderleri ardı ardına mesajlar yayınladı. Muhalefet liderlerinin gündeminde hayat pahalılığı ve işsizlik vardı.

SARAY VE ŞÜREKASININ UMRUNDA BİLE DEĞİL
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
“Saray iktidarının liyakatsiz kadroları ve uyguladığı yanlış politikaları nedeniyle, ülke olarak ciddi bir sosyoekonomik buhranı yaşıyoruz. İşsizliğe mahkum edilen milyonlarca emekçimizin ve ailelerin yaşadığı zorluklar, maalesef Saray ve şürekasının umurunda bile değil…

Hiç umutsuzluğa kapılmayın, sözüm söz; üretimin arttığı, istihdamın sağlandığı, alın terinizin karşılığını alacağınız, örgütlü mücadelenizin desteklendiği ve 1 Mayıs’ı meydanlarda coşkuyla kutlayacağımız bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.”

‘İŞÇİ HAKKININ KORUNMASINA HER ZAMAN ÖNCELİK VERDİK’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
“İşçi hakkının korunmasına her zaman öncelik verdik; bu hakkın istismar edilmesine, örselenmesine hiçbir zaman müsaade etmedik. İşçi kardeşlerimizin de hakkını, hukukunu her zaman iyileştirme gayretinde olduk.

Bu doğrultuda işçi kardeşlerimizi fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızın bir göstergesi olarak asgari ücreti son 50 yılın en yüksek rakamı olarak ifade edilecek şekilde yüzde 50 seviyesinde artırdık. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle, büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa sürecimizde her zaman yanımızda yer alan işçi kardeşlerime şükranlarımı sunuyor, her birini en kalbi duygularımla selamlıyorum”

HAKKINIZIN KORUNDUĞU BİR TÜRKİYE’YE AZ KALDI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:
“Ülkemizin kalkınmasında, üretiminde ve sanayisinde; gecesini gündüzüne katan, alnının teriyle, bileğinin gücüyle çalışan tüm emekçilerimizin; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum. Emeğinizin kıymetinin bilindiği ve hakkınızın korunduğu bir Türkiye’ye çok az kaldı.”

İŞÇİLERLE EŞİTLİK VE ADALET İÇİN YOLA ÇIKTIK
DEVA Partisi lideri Ali Babacan: “Bu ülkede çalışan herkes alnının terinin karşılığını almalı. Bu ülkedeki herkes, insan onuruna yakışır bir hayat yaşamalı. DEVA Partisi iktidarında da bunu yaşayacak. DEVA Partisi çiftçilerle, öğretmenlerle, işçilerle, esnafla; eşitlik, adalet, özgürlük için yola çıktı.”

HAKLARINI ARAYAN İŞÇİLERİMİZİN BAYRAMINI KUTLUYORUM
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Çalışan, üreten, alın teri, akıl teri döken, haklarını emekleriyle arayan kadın-erkek tüm işçilerimizin bayramını kutluyorum”