LİDERLERDEN 15 TEMMUZ MESAJLARI

LİDERLERDEN 15 TEMMUZ MESAJLARI
İstanbul’da 15 Temmuz anmasına çağrılmayan muhalefet, TBMM’de düzenlenen törene de söz hakkı verilmediği gerekçesiyle katılmadı. Muhalefet liderleri mesajlarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.‘Yanlış’ diyeni...

İstanbul’da 15 Temmuz anmasına çağrılmayan muhalefet, TBMM’de düzenlenen törene de söz hakkı verilmediği gerekçesiyle katılmadı. Muhalefet liderleri mesajlarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

‘Yanlış’ diyeni hain ilan ediyorlar

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti iktidarını eleştiren Karamollaoğlu "Demokratik olarak kendi mezarınızı kendiniz kazıyorsunuz. Size yanlış yapıyorsunuz diyen herkesi hain ilan ediyorsunuz" dedi.

‘FETÖ'nün, devletin kılcal damarlarına girmesine göz yumanları da unutmayacağız’

Meclisteki törene gazilerin davet edilmemesini ve tüm milletvekillerine koronavirüs testi yapılmasını eleştirerek katılmayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz 2016'da demokrasiye ve millete kasteden hain terör örgütünü lanetliyorum. Demokrasi uğruna can veren 251 şehidimizi asla unutmayacağımız gibi; FETÖ'nün, bu devletin kılcal damarlarına kadar girmesine göz yumanları da unutmayacağız!” dedi.

‘Devletini sokaktan toplayan milletimize selam olsun’

İYİ Parti Lideri Meral Akşener de bir korumasının koronavirüs testinin pozitif çıkması sebebiyle önlem olarak Meclis’teki törene katılmadı. Akşener sosyal medya hesabından Mehmet Âkif Ersoy ait “Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz; Gelmişiz, dünyaya, milliyet nedir öğretmişiz!” dizelerini paylaşarak, “O kapkara 15 Temmuz'da devletini sokaktan toplayan milletimize selam olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” mesajını paylaştı.