Linç serbest, tweet’e hapis

Linç serbest, tweet’e hapis
Sosyal medya paylaşımları nedeniyle ne yargılandığı davada hakkında verilen 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası Yargıtay tarafından onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun cezası infaz edildi.Onama kararının...

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle ne yargılandığı davada hakkında verilen 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezası Yargıtay tarafından onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun cezası infaz edildi.

Onama kararının infaz savcılığına ulaşmasının ardından Canan Kaftancıoğlu saat 11.30 sularında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. Kaftancıoğlu’na partili bir grup da eşlik etti.

Adliye önünde kısa bir açıklamada yapan Kaftancıoğlu “Bugün Gezi’nin yıl dönümü. Hepimize Gezi direnişi kutlu olsun diyorum.” dedi.

Daha sonra avukatlarıyla birlikte infaz savcılığının bulunduğu kata çıkan Kaftancıoğlu’nun buradaki işlemleri 20 dakika kadar sürdü.

Kaftancıoğlu ardından infaz işlemleri için Silivri Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Bu arada, Kaftancıoğlu adliyeye gelmeden önce iki kişi destek olmak amacıyla pankart açmak istedi. Pankart açmak isteyen kişilerle izin vermeyen polis ekipleriyle bu kişiler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.


AYNI GÜN KAFTANCIOĞLU TAHLİYE EDİLDİ
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Silivri Ceza İnfaz Kurumundaki infaz işlemlerinin tamamlanmasının ardından tahliye edildi. Tahliyesi sonrasında cezaevi önünde kendini bekleyenlere “Nerede kalmıştık?” diye hitap eden Kaftancıoğlu, “Çalışmaya devam” vurgusu yaptı.

Kaftancıoğlu, “Hesap vermesi gerekenlerin adalet karşısında hesap vermesi için hep beraber ama hep beraber… Kendimiz için değil, yanımızdaki birkaç kişi için değil, zenginleştirmek istediklerimiz için hiç değil. Kötü sistemin bütün iyi insanları için; fikri, inancı, kimliği, mesleği ne olursa olsun kötü sisteme mahkum edilen bütün iyi insanlar için hep beraber çalışmaya, çalışmaya ve çalışmaya devam” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU DAVALARINA GÖNDERME
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik 2019’daki linç girişimi ile ilgili davada bugün çıkan karara ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yarın görülecek davaya işaret eden Kaftancıoğlu, “Bugün genel başkanımızın da mahkemesi görüldü. Yarın 16 milyon İstanbullunun iradesini yargılamaya kalkacaklar. Biz CHP’de genel başkanımızın öncülüğünde Türkiye’ye nefes aldıracağız. Uzun lafın kısası yorulacağız ama bildiğim bir şey var ki inanan insanların yorgunluğunu tek bir şey giderebilir. O da çalışarak bu ülkeye nefes aldırmak” ifadelerini kullandı.

FADİME GÖKTEPE DE SİLİVRİ'YE GİTTİ
Kaftancıoğlu’na desteğe gelenlerden biri de 26 yıl önce Evrensel gazetesi muhabiriyken haber takibi için gittiği Alibeyköy’de polislerce öldürülen Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe oldu.

Göktepe elinde güllerle Kaftancıoğlu’nu beklerken Göktepe’nin kızı Meryem Göktepe, Twitter’dan annesinin fotoğrafını paylaşarak, “Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir. Bekliyoruz” paylaşımında bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NA LİNÇ GİRİŞİMİ DAVASINDAN CEZASIZLIK ÇIKTI
Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na linç girişimi davasında karar verildi. Yargılanan faillere “basit yaralama”, “mala zarar verme”, “hürriyeti tahdit” gibi suçlardan ödül gibi düşük cezalar verildi. Cezaların tamamında hükmün açıklanması geriye bırakıldı, yani cezalar suçun tekrar işlenmesi söz konusu olmazsa infaz edilmeyecek.

Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’e “basit yaralama” suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi ve hükmün açıklanması geri bırakıldı. Sarıgün, “suç işlemeye tahrik” suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, karara tepki göstererek, “Bu linç girişimi planlı bir şekilde öldürmeye teşebbüstür” dedi ve davanın ağır ceza mahkemesinde görülmesi gerektiğini kaydetti.

Yargılananlara çeşitli suçlardan verilen cezaların tamamında hükmün açıklanmasının geriye bırakıldığını belirten Erkek, “Yani istinafa gitmek mümkün değil. O yüzden adalet tecelli etmedi. Ben pişman değilim diyen sanığın cezası bile ertelendi” dedi.

Kııçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’e verilen cezaya ve hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına tepki gösteren Erkek, “tebrik etseler daha iyiydi” dedi.