Lisede cinsel istismarın üstü nasıl ürtülür

Lisede cinsel istismarın üstü nasıl ürtülür
Anadolu Lisesi’nde okuyan 1 kız öğrenciye 3 yıl süren cinsel istismarın, Savcılık ve Kaymakamlık şikayetlerine rağmen üstünün örtüldüğü iddia edildi.Çok sayıda öğrencinin tanıklık ettiği istismarı önce okul yönetimi,...

Anadolu Lisesi’nde okuyan 1 kız öğrenciye 3 yıl süren cinsel istismarın, Savcılık ve Kaymakamlık şikayetlerine rağmen üstünün örtüldüğü iddia edildi.

Çok sayıda öğrencinin tanıklık ettiği istismarı önce okul yönetimi, ardından milli eğitim ve kaymakamlığa taşıyan öğretmen, sonuç alamayınca savcılığa suç duyurusunda bulunsa da istismarın üstünün örtülmesine engel olamadı.

Gazeteci Melis Alphan’ın yazdığı iddia, artigercek.com internet sitesinde

“Anadolu Lisesi’nde istismarın üstü mü kapatıldı” başlığıyla yer aldı. Kişilerin güvenliği sebebiyle isimlerin değiştirilerek anlatıldığı iddiaların, Ankara’nın batısındaki bir ilin küçük ilçesindeki Anadolu Lisesi’nde yaşandığı belirtildi.

İddiaya göre, Ankara’nın batısında yer alan ilin küçük ilçesindeki Anadolu Lisesi’nde yaşanan istismar, Mart 2019’da öğrenci yurdundaki bir kavgayla ortaya çıktı. Yurttaki kavgaya müdahale sırasında 12. Sınıf öğrencisi Ayşe’nin uğradığı istismarı öğrenen Zeynep öğretmenin karakola şikayet başvurusuna okul yönetimi engel oldu. İstismarı anlatan öğrencilere de “Anlattınız, cehennemde yanacaksınız” denilerek disiplin cezası verildi.

Zeynep öğretmenin istismarın soruşturulması için ısrarı üzerine de okul yönetimi hakkında idari soruşturma açtı. Bu gelişme üzerine Zeynep öğretmen istismar iddiasını bir dilekçeyle Kaymakama iletirken, mağdur öğrenci Ayşe sosyal medya hesabından  intihar videoları yayınlayarak “Yapamam sanmayın, yaparım” diye yazdı.

Kaymakamın “Hocam, böyle şeyler olamaz, benim de kız evladım var.” sözleriyle dilekçeyi İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne gönderdiğini anlatan Zeynep öğretmen, dilekçede İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürünün olayı kapatmaya çalıştıklarının yazılı olduğunu belirtti.

Zeynep öğretmen, kaymakama şikayetten bir ay sonra, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir müfettişin okula gelerek ‘Hocam, bu kız kendi rızasıyla okuldan kaçıp kaçıp bunları yaşamış, sana ne oluyor?’ diye kendisini azarladığını, ifadesinde istismar kelimesini kullandırtmadığını anlattı.

Sonunda Zeynep öğretmen suç duyurusunda bulunarak iddiayı savcılığa taşısa da, devreye ilçe milli eğitim müdürlüğüyle kaymakamlık girerek açılan soruşturma dosyasının kapatılmasını sağladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Teftiş Dairesi başkanlığı başta olmak üzere istismar iddiasını Ankara’ya bile taşısa da sonuç alamayan Zeynep öğretmen, üyesi olduğu sendikanın da “Hocam biraz pazarlığa açık  olsanız” diyerek olayın peşini bırakmasını önerdiğini söyledi.