Listenin değişmezi öğrenciler Bahçeli, kebapçıları ekledi

Listenin değişmezi öğrenciler               Bahçeli, kebapçıları ekledi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, teröre yardım ve yataklık yaptığını iddia ettiği kebapçıları, işsizliğin sorumlusu olarak da gösterdi. Bahçeli’nin bu sözleri sosyal...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, teröre yardım ve yataklık yaptığını iddia ettiği kebapçıları, işsizliğin sorumlusu olarak da gösterdi. Bahçeli’nin bu sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı.
Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Ülke genelindeki gıda artışı fiyatlarını değerlendiren Bahçeli, “Yumurta, et, süt, peynir fiyatlarının artışından, vicdani olmayan zamlı ürün satışlarından samimi olarak sızlananlara hak veriyor, bir şey demiyorum. Fırsatçıların peşine gidiliyor. Vatandaşın kesesine göz diken yağmacılardan da hesap soruluyor. Destekliyoruz, sonuna kadar gidilmesini istiyoruz. Fakat vatandaşlarımızın çabasını istismar edip, pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” ifadelerini kullandı.
Türkiye'de Kürt Sorunu Yoktur
Kürt sorunu tartışmalarına da değinen Devlet Bahçeli, “Böylesi bir dönemde CHP Genel Başkanı’nın sözde Kürt sorununu telaffuz etmesi tesadüf müdür? Yoksa bayatlamış sömürge teklifi midir? Zillet İttifakı’nın ana ortaklarını ikaz ediyorum. Sözde Kürt sorununu tartışmak demek milleti tartışmak demektir. Milletin tartışılması devleti tartışmaya açmakla eş anlamlıdır. Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerim, sorun olarak gören CHP, İP, HDP vardır.” dedi.

SİMİTÇİLER VE OTO GALERİCİLERİ TEDİRGİN

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” sözlerine tepki gösterdi. Gökçel, “Ülkeyi yönetemiyorsunuz, ülkede pahalılık almış başını gidiyor. Siz kalkıyorsunuz ‘kebapçılar terörist’ diyorsunuz. Kebapçıya terörist diyen zihniyet. Vatandaşı, esnafı getirdiğiniz hal bu. Bundan utanmanız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Bir Tepki de Davutoğlu'ndan
Bahçeli’nin açıklamalarına tepki gösterenlerden birisi de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu. Tepkisini sosyal medyadan ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:
“Bu ülkede kebapçıları bölücü ilan eden bir Genel Başkan var. Hatta bu Genel Başkan kebapçılar diyarından. Yarın sıra kimde diye simitçiler ve oto galericiler tedirgin!”

BAHÇELİ 'BÖLÜCÜ KEBAPÇILAR' DEDİ, MHP'LİLER FOTOĞRAF YARIŞINA GİRDİ

MHP’liler, genel başkanları Devlet Bahçeli’nin “bölücü kebapçıların işsizlikte payı var” sözlerine yönelik eleştiriler üzerine, HDP ve CHP’lilerin kebap yerken çekilmiş fotoğraflarını paylaştı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bölücü Kebapçılar… Hanisiniz..” notuyla eski HDP milletvekillerinin bir fotoğrafını koydu.
Yönter, ikinci paylaşımında ise bu kez Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nu hedef aldı. Yönter şu ifadeleri kullandı: “O Bölücü kebapçıların umudusun, serokusun…Allah yalanından, iftirandan, itibarsızlığından Türk milletini korusun…”
Bu arada teşkilatlardan sorumlu MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yaşar Kaba ise CHP’lilerin kebap yerken çekilmiş bir fotoğrafını aynı etiketle paylaştı. MHP’den birçok ismin de söz konusu fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaştıkları görüldü.

KEBAP YEDİ DİYE YARDIM VE YATAKLIKTAN ALMASALAR BARİ

Bahçeli’nin kebapçıları hedef alan bu cümlesi sosyal medyada büyük tepki topladı. O tepkilerden bazıları…
1-Yarın birgün kebapçıdan kebap yedi diye yardım ve yataklıktan almasalar bari bizi :-)
2-Kebapçılar teröre nasıl yardım etsin ki milletin parası yok kebap mı yiyebiliyor. Ey bahçeli büskevet mi sandın kebabı.
3-Devlet Bahçeli’nin açıklamasında sonra ülkü ocakları Türkiye genelinde kebap yemeyi boykot edeceklerini duyurdu.
4-”Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçılar”ın (her kimse) işsizlikte payı var ama ülkeyi yöneten, ekonomi politikalarını uygulayan iktidarın yok (!)
5-Biri “mango kurutun” derse öbürü de durur mu: “Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçılar” tezini ortaya atarak durumu eşitledi. Sıradaki?

ERDOĞAN HEDEF GÖSTERDİ, BOĞAZİÇİLİLER GÖZALTINA ALINDI

Boğaziçi Üniversitesi’nde dün gündüz saatlerinde Naci İnci’yi protesto eden 4 öğrenci akşam saatlerinde gözaltına alındı. Öğrenciler, arkadaşlarının gözaltına alınmasına karşı Güney Kampüs’te yürüyüş düzenledi.
Açıklama yapan öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. Öğrenciler Güney Kampüs kapısı önüne oturma eylemi düzenledi. Burada da 6 öğrencinin daha gözaltına alındığı belirtildi.
Boğaziçi Dayanışması sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Erdoğan’ın ve Bahçeli’nin açıklamaları bu gözaltıların esas sebebidir! Tayyip Erdoğan, elini üniversitelerden çek!” denildi.
ERDOĞAN: BÖYLE ÖĞRENCİ BİZE GEREKMEZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün BOÜ’lü öğrencileri hedef aldı ve “Bazılarının her konuda olduğu gibi yükseköğretim konusunda da yapılanları takdir etmek gibi bir derdi olmadığını üzüntüyle takip ediyoruz. Hele hele rektörünün arabasının üstüne çıkıp orada tepinen öğrencilerin olduğu bir Türkiye’yi ben kabullenemiyorum. Böyle öğrenciler bize gerekmez. Rektörünüz aracın içinde, siz önünü kesiyorsunuz ve daha sonra da aracın üzerine çıkıp tepinmeye başlıyorsunuz. Böyle bir öğrenci olamaz. Bunlar olsa olsa ancak üniversitelerin içine sızmış teröristlerdir” demişti.
NE OLMUŞTU?
Önceki gün Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri rektör Naci İnci aracıyla okuldan ayrılırken şikayetlerini iletmeye çalışmış ancak polis öğrencilerin araca yaklaşmasına izin vermeyerek müdahale etmişti.