Litvanya’da meydanlar kafeye döndü

Litvanya’da meydanlar kafeye döndü
Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta, koronavirüs önlemlerinin gevşetilmesiyle bazı işletmelere meydan ve büyük caddelere masa ve sandalye açma izni verilmesi sonrası söz konusu mekanlar “dev açık hava kafelerine” dönüştü.Vilnius’un...

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta, koronavirüs önlemlerinin gevşetilmesiyle bazı işletmelere meydan ve büyük caddelere masa ve sandalye açma izni verilmesi sonrası söz konusu mekanlar “dev açık hava kafelerine” dönüştü.
Vilnius’un merkezinde bulunan dar sokaklar ve sosyal mesafe kurallarına uyum zorunluluğu sebebiyle Belediye Başkanı Remigijus Simasius bazı meydan, cadde ve geniş sokaklara ücretsiz olarak işletmelerin masa ve sandalye koyabileceğini açıkladı. Simasius ekonominin canlandırılması ve istihdamın devam etmesi amacıyla yaz sezonu boyunca söz konusu uygulamanın devam edebileceğini kaydetti.
Uygulamada; müşterilere en az 2 metre mesafeyle konumlandırılan masalara tek tek oturması, ya da grup halinde gelinmişse tek bir masa etrafında oturulmasına izin veriliyor.