Livaneli’nin “Duvar”ı 31 Ekim’de prömiyer yapıyor

Livaneli’nin “Duvar”ı 31 Ekim’de prömiyer yapıyor
26. İstanbul Tiyatro Festivali, Zülfü Livaneli’nin kaleme aldığı ilk tiyatro oyunu Duvar’ı izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Bilge Emin’in yönettiği oyun, 31 Ekim ve 1 Kasım’da Zorlu PSM’de sahnelenecek.İstanbul...

26. İstanbul Tiyatro Festivali, Zülfü Livaneli’nin kaleme aldığı ilk tiyatro oyunu Duvar’ı izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Bilge Emin’in yönettiği oyun, 31 Ekim ve 1 Kasım’da Zorlu PSM’de sahnelenecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş’ın sponsorluğunda düzenlenen 26. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim’de perdelerini açmaya hazırlanıyor.

Sanatçı Zülfü Livaneli, kaleme aldığı ilk tiyatro oyunu Duvar ile festivale konuk oluyor. Bilge Emin’in yönettiği Duvar, festivalin Odeabank’ın tema sponsorluğunda seyirciye sunulan ve kadınlar tarafından yönetilen oyunların bir araya geldiği, sanat alanında kadın üretimini daha da görünür kılmayı amaçlayan “Bu İşte Bir Kadın Var” başlıklı bölümünde yer alıyor.

31 Ekim Pazartesi ve 1 Kasım Salı saat 20.00’de festivalin yüksek katkıda bulunan mekân sponsoru Zorlu PSM’nin Turkcell Platinum Sahnesi’de sahnelenecek oyun, dünyanın farklı yer ve zamanlarında benzer acıları yaşamış dört insanın bir otel odasında kesişen yollarını, iç içe geçen hikâyelerini anlatıyor.

Zülfü Livaneli’nin kaleme aldığı ilk tiyatro oyunu olan Duvar, bin yıllardır bitmek bilmez bir göç hareketine sahne olan dünyanın yakın geçmişine, “yerlerinden edilmiş” dört insanın hikâyesi aracılığıyla odaklanıyor.