Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

LOADING YANİ

20 senedir memleketin en çok işittiği hitaptır “Bunlar…”

Çünkü “Bunlar” sadece konuşur. Çünkü “Bunlar” sadece engeller. Çünkü “Bunlar” vesayetçidir. Çünkü “Bunlar” işten anlamaz, ahalinin derdini bilmez. Çünkü “Bunlar” yatırımdı, ekonomiydi, istihdamdı konuşamaz.

“Bunlar” sadece millete karşı iş tutar. “Bunlar”ın kökü dışarıda, aklı havadadır. Terörle iş birliği yapar “Bunlar”. Huzuru kaçırır “Bunlar”…

Bunlara üç koyun versen ikisini geri getiremez.

Ama bilmiyorum farkında mısınız? Bir süredir “Bunlar” diye ötekileştirilen, kutuplaşmanın diğer cephesi olan “Bunlar”ın dedikleri oluyor.

Cereyana gelen zamlardan sonra “Hiç olmazsa TRT payını ahalinin üstünden al” diyerek başladı her şey.

3600 ek göstergeydi, asgari ücretliye zamdı, taşerona kadroydu, bunlar istediği için oldu.

Kızma, sinirlenme. Böyle değilse 20 sene ne bekledi bu meseleler canım kardeşim?!

Talebelerin öğrenim kredilerinin onlara göre, güncellenme değerlerinin, hesap uzmanı Bay Kemal’e göre faizlerinin bir imzayla silinmesi elbette yurtta ve yavru vatanda sevinçle karşılandı.

Davul çalan da oldu, hoparlörün sesini açan da. Tanığım.

Ama işin mimarı Bay Kemal sevinmedi bile. Bu kez memleketi kaosa sokmanın yeni planıyla “Loading” yazdı.

Eğitim hayatı boyunca dil dersleri boş geçenler bunu anlamadı ama yorumlamaktan geri durmadı. Burada “Loa” diyerek acaba emeklilere mi hakaret etti, yoksa hemşerilerine mi seslendi gibisinden. Yoksam, “ading” diyerek siyasal iktidara dili döndüğünce ‘Hadi gidin mi demek istedi” diyen benim güzel insanlarım, EYT’yi okuyunca birbirlerine hava atmaya başladı.

“Çözdüm abi. Bu sefer de emeklilikte yaşa takılanları söylüyor. Kesin çıkar” dediler.

Allah’tan kaos planı tez çözüldü de memleket kritik bir eşikten döndü, birlik ve beraberliğe en çok muhtaç olduğumuz bugünlerde.

Yoksa ne günlere kalırdık. Allah esirgesin. Ama bizim millet muzip. Baktılar ki oluyor, kız istemeden, ev sahibiyle kira pazarlığı yapmaya, bakkala olan borcunu sildirmeden izlediği dizinin finalinin değiştirilmesine kadar tüm taleplerini sıraladılar. Bu milletle baş edilmez.

“Bunlar” meğer gün yapar gibi önlerinde boş tabaklar, perde arkasında kısırlar, dolmalar, öyle poz vermiyorlarmış.

Meğer Bay Kemal, öyle hazırlanmış ki 20 senede yapılamayanları iktidara 1 yıl içinde yaptıracak taktiği bulmuş.

Ama mesele Bay Kemal’in İsmet İnönü taktikleri, Bülent Ecevit inatçılığıyla tam anlatılamaz. Bay Kemal’in halkçı duruşunun öteden beri anlaşılamaması yahut yeni anlaşılmasıyla da izah edilemez.

Mesele muktedirlerin kopuşuyla, gündemi kaybedişleriyle de alakalı.

Alice Harikalar Diyarı’nda yaşayan grup, rüyalardan rüyalara savruluyor. O güzel rüyalara, yenileri, daha sihirlileri de ekleniyor.

O yüzden, başta Bay Kemal veya onunla yürüyenler ne dese Vizontele’de olduğu gibi “Benim aklıma gelmişti… Gerçek” diyaloğu yaşanıyor.

Şimdi anladınız mı artık şikâyetler iktidara, teşekkürler muhalefete geliyor. “Loading” yani.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi