Londra’da çıplak arama skandalı

Londra’da çıplak arama skandalı
Londra’da polisin çıplak aramasına maruz kalan 14 yaşındaki bir kız çocuğunun annesi, kızının yaşadığı travma nedeniyle intihara teşebbüs ettiğini söyledi.Kimliğini gizlemek amacıyla Olivia adıyla anılan kız çocuğunun...

Londra’da polisin çıplak aramasına maruz kalan 14 yaşındaki bir kız çocuğunun annesi, kızının yaşadığı travma nedeniyle intihara teşebbüs ettiğini söyledi.

Kimliğini gizlemek amacıyla Olivia adıyla anılan kız çocuğunun annesi kızının kelepçelendiğini ve erkek polis memurlarının gözü önünde iç çamaşırının yırtıldığını ifade etti. Londra polisi konuyla ilgili inceleme başlattı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, İngiltere'de 15 yaşındaki bir diğer kız çocuğu da uyuşturucu bulundurmakla suçlanmış ve çıplak aramaya maruz kalmıştı. Çocuk Q adıyla alınan siyah kız çocuğunun gördüğü muamele protestolara neden olmuştu. Olivia’nın da çıplak aramaya Çocuk Q ile aynı zamanda, Aralık 2020’de maruz kaldığı belirtiliyor.


Otizmli bir melez çocuk olan Olivia’nın kimliğini korumak amacıyla Lisa olarak anılan annesi, BBC’ye yaptığı açıklamada, kızının 20 saatten fazla gözaltında tutulduğunu, kendisine çocuğun çıplak aramaya maruz kalacağı konusunda hiçbir uyarı yapılmadığını söyledi.

Gözaltında yaşadıklarının kızının akıl sağlığı üzerinde korkunç etkileri olduğunu belirten Lisa, Olivia’nın giderek içine kapandığını söyledi: “Odasında saatler geçiriyor ve gizlice kendini yaralamaya devam ediyordu. Birkaç hafta sonra da intihara teşebbüs etti.”

BBC’nin ele geçirdiği bazı verilere göre, son beş yıl içerisinde 18 yaşın altındaki 13 binden fazla çocuk çıplak aramaya maruz bırakıldı.

Diğer bir takım verilere göre de Londra polisinin çıplak aramaya maruz bıraktığı çocukların yüzde 75’i etnik çeşitlilik gösteriyor. Bu da Londra emniyetinde ırkçılık yapıldığı iddialarına yol açıyor.