Lübnan şoku atlatamadı

Lübnan şoku  atlatamadı
Birleşmiş Milletler, Lübnan’a yardım için Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron öncülüğünde uluslararası konferans düzenledi. Toplantıya ABD Başkanı Donald Trump’ın yanı sıra Katar Emiri, İtalya ve İspanya başbakanlarının...

Birleşmiş Milletler, Lübnan’a yardım için Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron öncülüğünde uluslararası konferans düzenledi. Toplantıya ABD Başkanı Donald Trump’ın yanı sıra Katar Emiri, İtalya ve İspanya başbakanlarının da aralarında olduğu yaklaşık 15 devlet başkanı katıldı.
Lübnan’a yardım için ülke liderlerini hızlı davranmaya davet eden Macron, “Bu yardımın sahadaki halka doğrudan ve açık bir şekilde iletilmesi için hızlı ve etkili hareket etmeliyiz” dedi.
Uluslararası kamuoyunun bu kapsamda “birlik” içinde çalışması gerektiğini vurgulayan Macron, Türkiye ve Rusya’dan da yardım beklediğini açıkladı. Fransız Cumhurbaşkanı, İsrail’in de “yardım etmeye istekli olduğunu” söyledi.
Perşembe günü Beyrut’u ziyaret eden Macron, söz konusu yardımların ilaç, tıbbi yardım, gıda ve barınma gibi ihtiyaçlar için kullanılacağını belirtmişti.