Macaristan Cumhurbaşkanı Türkiye’de

Macaristan Cumhurbaşkanı Türkiye’de
Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Ankara’ya geldi.Novak dün önce Anıtkabir’i ziyaret ederek Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu,...

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Ankara’ya geldi.

Novak dün önce Anıtkabir’i ziyaret ederek Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu, şeref defterini imzaladı. Novak, daha sonra Cumhurbaşkanlığı’nda resmi törenle karşılandı. İki lider görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

SAVAŞ EN BÜYÜK TEHLİKE
“Barış şüphesiz ki ülkelerin geleceğine yönelik en önemli dinamizm kaynağı. Savaş en büyük tehlike. Ukrayna ve Rusya arasında arzu edilmeyen savaşta her iki tarafla münasebetlerimizi hassasiyetle sürdürdük, hala sürdürüyoruz. Malum Tahıl Koridoru konusunda verdiğimiz mücadelede bazı hassasiyetler dikkate alınmıyor. Örneğin Karadeniz Tahıl Koridoru’ndan gelen tahılların yüzde 44’ü Avrupa’ya gidiyor. Bu tabii sayın Putin’i rahatsız ediyor. Sayın Putin’in arzusu az gelişmiş ülkelere, Afrika ülkelerine biz bunu gönderelim ki yüzde 14 oralara gidiyor, yüzde 14 de bize geliyor. Ve bilabedel, ücretsiz. Benim de sayın Putin’e ‘Sizin teklifinize aynen katılıyorum. Biz de tahılı una çevirmek suretiyle gönderelim’ dedim.