Maçı kaybetti dünyayı kazandı

Maçı kaybetti dünyayı kazandı
Başakşehir, Pierre Webo'ya yapılan ırkçı saldırının ardından ertelenen maçta PSG'ye 5-1 mağlup oldu. İki takım futbolcuları ve hakem sahanın ortasında diz çökerek tarihi bir protestoya imza atarken gecenin kaybedeni ırkçılık...

Başakşehir, Pierre Webo'ya yapılan ırkçı saldırının ardından ertelenen maçta PSG'ye 5-1 mağlup oldu. İki takım futbolcuları ve hakem sahanın ortasında diz çökerek tarihi bir protestoya imza atarken gecenin kaybedeni ırkçılık oldu.
PSG’nin golleri Neymar (3) ve Mbappe'den (2) geldi. Bu maç öncesinde adını bir üst tura yazdıran PSG grubunu 12 puanla tamamlarken Avrupa'ya geçen hafta veda eden Başakşehir ise Devler Ligi'ndeki ilk serüvenini 3 puanla kapattı.
İki takımın oyuncuları da maç öncesi ısınma hareketlerine çıkarken, ırkçı söylemlere maruz kalan Webo ile dayanışma içinde olmak için önlerinde takımların logoların yer aldığı ve "Irkçılığa Hayır" yazan beyaz renkte tişörtler giydi.
Maç öncesinde hakemler ve iki takımın futbolcuları orta sahada diz çökerek Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde ırkçılığı protesto etti. Protestonun ardından maç 14. dakikadan itibaren oynanmaya başladı.

Stat: Parc des Princes
Hakemler: Danny Makkelie, Mario Diks, Marcin Boniek
Paris Saint Germain: Keylor Navas, Alessandro Florenzi (Timothee Pembele dk. 80 ?), Marquinhos (Thilo Kehrer dk. 67), Danilo Pereira, Presnel Kimpembe (Abdou Diallo dk. 80 ?), Mitchel Bakker, Marco Verratti (Idrissa Gueye dk. 80 ?), Leandro Paredes, Rafinha (Angel Di Maria dk. 46), Kylian Mbappe, Neymar
Yedekler: Sergio Rico, Alexandre Letellier, Layvin Kurzawa, Colin Dagba, Ander Herrera, Bandiougou Fadiga, Moise Kean
Teknik Direktör: Thomas Tuchel
Medipol Başakşehir: Mert Günok, Rafael (Giuliano dk. 68), Carlos Ponck, Mehmet Topal, Hasan Ali Kaldırım (Bolingoli-Mbombo dk. 68), Berkay Özcan, Mahmut Tekdemir (Nacer Chadli dk. 89 ?), İrfan Can Kahveci, Fredrik Gulbrandsen (Emre Kaplan dk. 80 ?), Deniz Türüç, Enzo Crivelli (Demba Ba dk. 68)
Yedekler: Volkan Babacan, Ahmet Kıvanç, Enes Karakuş
Teknik Direktör: Okan Buruk
Goller: Neymar (dk. 21, 38 ve 50), Mbappe (dk. 42 pen. ve 62) (Paris Saint Germain), Mehmet Topal (dk. 57) (M.Başakşehir)

WEBO YEDEK KULÜBESİNDE

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Paris Saint Germain ve Medipol Başakşehir, başkent Paris'teki Parc des Princes Stadyumunda karşılaşacak. Dün dördüncü hakemin, Başakşehir'in yardımcı antrenörü Webo'ya (fotoğrafta) ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle karşılaşma durdurulmuştu. ( Julien Mattia - Anadolu Ajansı )

Gördüğü kırmızı kart dondurulan Pierre Webo, sahaya çıktı. Dün oynanan karşılaşmada kırmızı kart gören yardımcı antrenör Webo, kırmızı kartının dondurulmasının ardından yedek kulübesine girebildi.

DROGBA’DAN TEŞEKKÜR!

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'ndaki PSG-Medipol Başakşehir karşılaşmasında dördüncü hakem Sebastian Coltescu'nun, yardımcı antrenör Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulunmasına tepkiler devam ediyor.
Fildişi Sahilli eski futbolcu Drogba, Twitter hesabından Webo ve Demba Ba'nın hakem Coltescu'ya tepki gösterdiği anları paylaşarak, "Buna karşı çıktıkları için Webo ve Demba Ba'ya, sahayı terk ettikleri için de oyunculara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Drogba, bir sonraki gönderisinde ise UEFA ve FIFA'nın resmi hesaplarını etiketleyerek, "Irkçılığa hayır." mesajını paylaştı.

IRKÇI SALDIRI DÜNYA BASININDA

Paris Saint-Germain-Başakşehir mücadelesinin dördüncü hakemi Sebastian Coltescu’nun Webo’ya yaptığı ırkçılık, Dünya basının gündemine oturdu. Rumen gazetesi Gazeta Sporturilor da yaşananları 'Şampiyonlar Ligi’nde görülmemiş olay' diyerek duyurdu.
Paris Saint-Germain ile Başakşehir arasında oynanan Şampiyonlar Ligi mücadelesine karşılaşmanın Rumen dördüncü hakemi Sebastian Coltescu’nun ırkçı sözleri damga vurdu. Başakşehir Yardımcı Antrenörü Webo’ya ırkçı söylemde bulunan Coltescu’ya ilk tepki sahadaki oyunculardan ve teknik ekiplerden geldi.
Dünya basını da olayı manşetlerine taşıdı. Romanya basınından Gazeta Sporturilor, yaşananları “Şampiyonlar Ligi tarihinde görülmemiş olay. Sebastian Coltescu’nun ırkçı tepkisinin ardından Başakşehir ve Paris Saint-Germain sahayı terk etti” manşetiyle verdi.
İtalya’nın en önemli spor gazetelerinden Corriere dello Sport, “İnanılmaz Paris Saint Germain-Başakşehir maçı, dördüncü hakemin ırkçı söylemi sonrasında durdu. Başakşehir sahadan çekildi” manşetini attı.
Bir başka İtalyan gazetesi Corriere della Sera ise, “4. hakemin ırkçılığı nedeniyle oyun durduruldu. Yardımcı antrenör Webo’ya yapılan söylemin ardından Başakşehir takımı sahadan çekildi ve ardından kulüp, ‘Irkçılığa hayır’ twiti attı” ifadelerini kullandı.
İngiliz gazetesi Daily Mirror, “PSG-Başakşehir maçı dördüncü hakemin ırkçılık yapması nedeniyle durduruldu” derken, gazete daha önce İngiltere’nin Chelsea ekibinde forma giyen Demba Ba’nın kameralara yansıyan konuşmalarına da yer verdi.

UEFA’DAN GERİ ADIM

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain ile oynadıkları maçta kırmızı kart gören yardımcı antrenörleri Pierre Webo'nun kartının dondurulduğunu açıkladı.
Webo, iki takım arasında bu akşam kaldığı yerden devam edecek maçta yedek kulübesinde yer alabilecek.
Kulübün Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Yardımcı antrenörümüz Pierre Webo'nun kırmızı kartı dondurulmuştur. Webo, bugünkü maçta kulübedeki yerini alacaktır." ifadelerine yer verildi.
Mücadele bugün 20:55'te kaldığı dakikadan devam edecek. Webo da kulübede olacak.
UEFA, PSG - Başakşehir mücadelesinin yaşanan ırkçılık olayı nedeniyle yarıda kalması üzerine olay ile ilgili disiplin soruşturması yürütmek üzere müfettiş atadığını açıkladı.
Fransa'da dün Paris Saint-Germain ile Medipol Başakşehir arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında yaşanan ırkçılık olayları ile ilgili UEFA gerekli adımları attı. UEFA, dün gece yaşanan olayların soruşturulması için bir disiplin soruşturması açıldığını ve bir müfettişin konu hakkında görevlendirildiğini açıkladı.
Soruşturma ile ilgili zaman içinde kamuoyuna bilgilerin de paylaşılacağı belirtildi.

YILDIZLARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

PSG - Başakşehir maçında yaşanan ırkçı saldırılara temsilcimizin oyuncuları isyan ederken PSG'li oyuncular da tepki gösterdi. Fransız ekibinin dünyaca ünlü yıldızları Neymar ile Mbappe, maça devam etmek istemediklerini söylediler. Mbappe'nin 'Bu hakemle oynayamayız" dediği belirtildi
Başakşehir FK CEO’su Mustafa Eröğüt, Webo’ya yapılan ırkçı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Eröğüt, "Paris Saint-Germain’li oyuncular bize destek verdi" dedi.
Fransız basınına göre; Kimpembe, Webo'nun tepki gösterdiğini fark edince, "Niye siyah demiş? Haydi sahayı terk edelim. Niye siyah diyor?" ifadelerini kullandı.
Eröğüt, PSG'nin dünyaca ünlü yıldızları Neymar ile Mbappe'nin Webo'ya destek olduğunu belirterek, "PSG, Neymar ve Mbappe bize çok destek oldu. Oyuncuların birlikte çıkması, ırkçılık karşıtı hareketi birlikte yapması teklif edildi, oyuncular bu hakemler olduğu sürece çıkmamak istedi" ifadelerini kullandı.
Fransız basını, iki oyuncunun da orta hakem Ovidiu Hategan'a giderek dördüncü hakemine kırmızı kart göstermesini teklif ettiğini belirtti.