Macron’un partisinde iç çamaşırı krizi

Macron’un partisinde iç çamaşırı krizi
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un partisinden 39 yaşındaki vekil Coralie Dubost’un 2 bin euroluk iç çamaşırı satın alarak bunu harcama gideri olarak yazdırdığı ortaya çıktı. İstifa eden vekil hakkında etik soruşturma...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un partisinden 39 yaşındaki vekil Coralie Dubost’un 2 bin euroluk iç çamaşırı satın alarak bunu harcama gideri olarak yazdırdığı ortaya çıktı. İstifa eden vekil hakkında etik soruşturma başlatıldı

Dubost’un kişisel harcamalarını vergi mükelleflerinin parasıyla yapması ülkeyi birbirine kattı. Dubost’un ayda 2 bin euroyu bulan iç çamaşırı ve diğer giyim harcamalarını parlamentonun gideri olarak gösterdiği ve hiç ödeme yapmadığı tespit edildi.

Suçlamaların ardından parlamentoda etik soruşturmasında incelemeler başlatıldı. Dubost ise görevinden istifa etme kararı aldı.

Cumhurbaşkanlığını kazanan ve gelecek aylarda yapılacak parlamento seçimi öncesinde bu istifa, parlamentoda çoğunluğu sağlamak isteyen Macron’a darbe oldu.

İstifa kararının ardından konuşan Fransız vekil, “Siyasi yaşamı bırakma ve kendimi aileme adama zamanının geldiğini düşünüyorum. Son dönemde haksız saldırıların hedefi oldum” açıklamasında bulundu.