Maden faciasında ceza aldı, AKP’den adaylığa soyundu

Maden faciasında ceza aldı, AKP’den adaylığa soyundu
Karaman’ın Ermenek ilçesinde 2014’te 18 kişinin öldüğü maden faciasında suçlu bulunarak 19 yıl üç ay hapsi cezası alan Cenne Linyit Kömür İşletmesi’nin o dönemki müdürü ve hissedarı Abdullah Özbey, AKP’den Konya...

Karaman’ın Ermenek ilçesinde 2014’te 18 kişinin öldüğü maden faciasında suçlu bulunarak 19 yıl üç ay hapsi cezası alan Cenne Linyit Kömür İşletmesi’nin o dönemki müdürü ve hissedarı Abdullah Özbey, AKP’den Konya milletvekili aday adayı oldu.

“Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan hüküm giyen ve 5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Özbey, sosyal medya hesabından aday adaylığını duyurdu: “Haydi Bismillah… Büyük ve güçlü Türkiye yolunda 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde AK Partimiz’den Konya Milletvekili Aday Adaylığım hayırlı olsun inşallah. Türkiye’nin yüzyılında Konya’mızdan bu kutlu yolda, bu kutlu davamızda tüm ülkemize hayır getirecek işlerimizde milletimize hizmetkâr olmak niyetiyle Allah yolumuzu açık eylesin.”

Ermenek’te 28 Ekim 2014’te Has Şekerler Madencilik’e ait linyit ocağını su basmış, 38 gün süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda 18 işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı.